Biračko mesto na Petom puku (foto: Đorđe Đoković)
Biračko mesto na Petom puku (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2022, 16:38

Izlaznost u Valjevu do 18 časova 54,86 odsto

č: | fb:

U Valjevu je do 18 časova na glasanje izašlo 54,86 posto građana upisanih u birački spisak, pokazuju podaci na osnovu rezultata sa šest biračkih mesta, koje je odredio Republički zavod za statistiku, kao reprezentativan uzorak za Valjevo.

 

Izlaznost je veća u odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2020. godine, pre dve godine u 18 časova na glasanje je izašlo 45,22 posto birača. 

 

Izlaznost na izbore u Srbiji do 18 časova prema podacima RIK je 50,8 posto.

 

Na teritoriji grada Valjeva, zaključno sa 18. martom, u birački spisak Valjeva upisano je 75.797 punoletnih građana koji će glasati na 118 biračkih mesta. U odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2020. u birački spisak je upisano 1.379 građana manje.

 

Građani Srbije danas će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima i izabrati odbornike u Beogradu i u 12 gradova i opština širom zemlje, a pravo glasa ima 6.502.307 birača.

 

Za parlamentarne izbore kandidovano je 19 lista, a redosled na glasačkom listiću utvrđen je po redosledu po kome su predate Republičkoj izbornoj komisiji. Na predsedničkim izborima učestvuje osam kandidata, a njihov redosled je utvrđen žrebom.

 

Biračka mesta se zvanično zatvaraju u 20 časova, ali prema pravilniku svi oni koji se u tom trenutku zateknu u ili ispred biračkog mesta imaju pravo da glasaju i treba im se omogućiti da glasaju.

 

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 17 sati 20 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 21 sati 16 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara