Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2022, 11:17

GIK donela rešenja o ponavljanju izbora na 11 biračkih mesta

č: | fb:

Na 11 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva biće ponovljeni parlamentarni i predsednički izbori zbog nepravilnosti koje su utvrđene tokom izbornog procesa, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj izbornoj komisiji.

 

Gradska izborna komisija je donela rešenja o ponavljanju glasanja na devet biračkih mesta za izbor narodnih poslanika i na tri biračka mesta za izbor predsednika Srbije, s tim što će na jednom biračkom mestu biti ponavljeno glasanje i za predsednika i za parlament.

 

Izbori će biti ponovljeni na četiri biračka mesta u Valjevu: Gradac – mala sala (2), OŠ "Vladika Nikolaj" (4), OŠ "Nada Purić" (27) i OŠ "Andra Savčić" (28) i na biračkim mestima u selima: Gornji Taor (53), Mrčić (63), Paune (64), Dublje (73), Donja Grabovica (78), Brankovina (82), Gornja Bukovica (95). Izbori za prdsednika biće ponovljeni na biračkim mestima: 2, 4 i 28, dok će na ostalim biti za izbor narodnih poslanika, uključujući i 28.

 

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Milutina Markovića rešenje o ponavljanju glasanja je doneto zbog toga što članovi biračkih odbora na ovim biračkim mestima nisu potpisali oba zapisnika o radu biračkog odbora.

 

"Negde su potpisali za predsednika, a nisu za narodne poslanike i obrnuto. To je teška povreda i izbori se poništavaju po službenoj dužnosti. Drugih nepravilnosti tokom glasanja na tim biračkim mestima nije bilo", kaže Marković.

 

Dodaje da se partije i koalicije, koje su učestvovale na izborima 3. aprila, na rešenje o ponavljanju glasanja koje je donela Gradska izborna komisija mogu žaliti Republičkoj izbornoj komisiji, koja može da donese odluku o tome na kojim biračkim mestima će biti ili neće biti ponovljeno glasanje. Rok za žalbu je 72 časa od objavljivanja rešenja Gradske izborne komisje na sajtu Republičke izborne komisije.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 4 sati 55 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 5 sati 8 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 6 sati 28 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...