Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2022, 11:17

GIK donela rešenja o ponavljanju izbora na 11 biračkih mesta

č: | fb:

Na 11 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva biće ponovljeni parlamentarni i predsednički izbori zbog nepravilnosti koje su utvrđene tokom izbornog procesa, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj izbornoj komisiji.

 

Gradska izborna komisija je donela rešenja o ponavljanju glasanja na devet biračkih mesta za izbor narodnih poslanika i na tri biračka mesta za izbor predsednika Srbije, s tim što će na jednom biračkom mestu biti ponavljeno glasanje i za predsednika i za parlament.

 

Izbori će biti ponovljeni na četiri biračka mesta u Valjevu: Gradac – mala sala (2), OŠ "Vladika Nikolaj" (4), OŠ "Nada Purić" (27) i OŠ "Andra Savčić" (28) i na biračkim mestima u selima: Gornji Taor (53), Mrčić (63), Paune (64), Dublje (73), Donja Grabovica (78), Brankovina (82), Gornja Bukovica (95). Izbori za prdsednika biće ponovljeni na biračkim mestima: 2, 4 i 28, dok će na ostalim biti za izbor narodnih poslanika, uključujući i 28.

 

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Milutina Markovića rešenje o ponavljanju glasanja je doneto zbog toga što članovi biračkih odbora na ovim biračkim mestima nisu potpisali oba zapisnika o radu biračkog odbora.

 

"Negde su potpisali za predsednika, a nisu za narodne poslanike i obrnuto. To je teška povreda i izbori se poništavaju po službenoj dužnosti. Drugih nepravilnosti tokom glasanja na tim biračkim mestima nije bilo", kaže Marković.

 

Dodaje da se partije i koalicije, koje su učestvovale na izborima 3. aprila, na rešenje o ponavljanju glasanja koje je donela Gradska izborna komisija mogu žaliti Republičkoj izbornoj komisiji, koja može da donese odluku o tome na kojim biračkim mestima će biti ili neće biti ponovljeno glasanje. Rok za žalbu je 72 časa od objavljivanja rešenja Gradske izborne komisje na sajtu Republičke izborne komisije.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 14 sati 31 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 18 sati 27 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara