Narodna stranka (logo)
Narodna stranka (logo)
12.04.2022, 09:30

Građani poručili: ne želimo više da naprednjačka vlast vodi naš grad

č: | fb:

Na aprilskim parlamentarnim izborima građani Valjeva su gradskim vlastima poslali jasnu poruku – ne želimo više da vodite naš grad, navodi valjevski odbor Narodne stranke (NS) u saopštenju.

 

"Da podsetimo, gradska vlast je od izbora 2020. godine apsolutno u rukama Srpske napredne stranke koja je zahvaljujući bojkotu najvećeg dela opozicije osvojila apsolutnu većinu u gradskom parlamentu sa 53 odsto glasova. Nepune dve godine kasnije, 3. aprila 2022. godine, veliki deo građana Valjeva je shvatio da je njihovo dato poverenje izigrano i da grad vode nesposobni, korumpirani i nestručni ljudi, koji su slika i prilika kompletnog SNS kadra u Srbiji. Iz tog razloga stigla je kazna i na nivou Srbije, gde SNS više nema apsolutnu većinu, ali i u svim većim gradovima Srbije, pa i u Valjevu", navode narodnjaci u saopštenju.

 

Dodaju da je Srpska napredna stranka u Valjevu olakšana za više od pet hiljada glasova i gotovo 20 posto u relativnom broju. Sa 34,7 posto dobijenih glasova ili 16.000 glasača, nasuprot više od 28.000 glasova koji predstavljaju narodnu volju koju možemo izraziti i kroz reči: "više vas ne želimo". Čak i ako odbijemo dobijene glasove ili procente bivših koalicionih partnera(SPS), koji takođe sede danas u odborničkim klupama, ništa se posebno ne menja, ponovo dolazimo do toga da više od 50 posto građana Valjeva ne želi ni jedne ni druge da im vode grad.

 

"Naravno, svesni smo da ovo nisu bili lokalni izbori i da pravno gledano današnji saziv Skupštine grada i njeno rukovodstvo imaju legitimnost i pravo da budu tu sve do raspisivanja novih lokalnih izbora. Međutim, nameće se logično pitanje, a šta ćemo sa više od 50 posto građana Valjeva koje trenutno u skupštini grada niko ne predstavlja? Da li više od polovine građana našeg grada mora da čeka duže od dve godine da bi ih neko predstavljao u predstavničkom domu grada? Ili će oni, dakle većina, biti potpuno obespravljeni narednih 26 meseci? Na sve to, čista napomena, prvi čovek Valjeva je poražen na svom biračkom mestu. Nebitno, ali dovoljno govori i šalje jasnu poruku", kaže se u saopštenju valjevskog odbora NS i dodaje:

 

"Svakako da nemamo pravnog osnova, s obzirom na to da nisu bili lokalni izbori, da insistiramo da se uvaži aktuelna volja građana i raspišu vanredni izbori, ali svakao da možemo da stavimo na proveru vašu moralnost, čast i obraz! Pa ako ih zaista imate, kako tvrdite, logičan potez bi bio da podnesete ostavke i na vanrednim izborima proverite volju građana Valjeva. Kako je gradonačelnik iz sfere sporta, lakše će razumeti na bliskom primeru: zamislite da kao trener sa svojim klubom osvojite prvenstvo, a onda u sledećem krenete katastrofalno i ređate poraz za porazom. Da li biste ostali na klupi ovenčani nekim starim lovorikama ili bi bili smenjeni, ili kao častan čin dali sami ostavku?

 

Ukoliko ne uvažite aktuelnu izbornu volju građana i nastavite da vodite grad do kraja mandata sa spoznajom da ste većinu u Skupštini grada već izgubili i da preko 50 odsto građana ne želi više ovu i ovakvu vlast, i da ih ostavite bez predstavnika u domu koji postoji samo iz jednog razloga – da predstavlja građane, tada je sve jasno... i kakva Vam je savest i čast!", navodi u saopštenju Gradski odbor NS u Valjevu.

Aktuelno

Lazar Gojković i Kim Lahdevirte (foto: www.valjevo.rs)
Sa gradonačelnikom, u Gimnaziji i Šestoj školi Pre 23 sati 2 minuta

Ambasador Finske posetio Valjevo

Ambasador Finske u Srbiji Kim Lahdevirte boravio je u Valjevu. Nakon prijema kod gradonačelnika, ambasador i njegova supruga su, sa predstavnicima Društva srpsko-finskog prijateljstva, posetili...  · 6 komentara

Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Od danas na Ubu Pre 3 sati 44 minuta

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam...  · 1 komentar

Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
1. i 2. aprila Pre 3 sati 44 minuta

Mionica domaćin Državnog prvenstva u streljaštvu

Mionica će ovog vikenda biti domaćin seniorskog prvenstva u streljaštvu, koje će se održati u mioničkoj sportskoj hali 1. i 2. aprila. Organizacija ovog takmičenja pripala je streljačkom klubu...  · 1 komentar

Budući tržni centar Nova (foto: )
Prvi tržni centar u ubskoj opštini Pre 1 dan 1 sati

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, "NOVA". Zauzimaće površinu od oko 11.000 kvadrata na lokaciji u selu Stublenica, vrednost iinvesticije...  · 5 komentara