Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
16.04.2022, 04:55

U Valjevu 9.214 birača ponovo glasa

č: | fb:

Danas građani ponovo glasaju na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika i 35 za predsednika države.

 

Na 11 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva na kojima će biti ponovljeni izbori, jer je Republička izborna komisija (RIK) poništila glasanje zbog nepravilnosti koje su utvrđene tokom izbornog procesa 3. aprila, upisano je 9.214 birača ili 12,2 odsto ukupno upisanih birača na teritoriji Valjeva.

 

Na teritoriji Valjeva glasanje se ponovlja na devet biračkih mesta za izbor narodnih poslanika i na tri biračka mesta za izbor predsednika Srbije, s tim što se na jednom biračkom mestu ponovlja glasanje i za predsednika i za parlament. 

 

U samom Valjevu izbori se ponovljaju na četiri biračka mesta: Gradac – mala sala (2), OŠ "Vladika Nikolaj" (4), OŠ "Nada Purić" (27) i OŠ "Andra Savčić" (28).

 

Na biračkim mestima: Gornji Taor (53), Mrčić (63), Paune (64), Dublje (73), Donja Grabovica (78), Brankovina (82), Gornja Bukovica (95). Izbori za prdsednika Srbije biće ponovljeni na biračkim mestima: 2, 4 i 28, dok se na ostalim biračkim mestima ponavlja glasanje za izbor narodnih poslanika, uključujući i biračko mesto broj 28.

 

Prema rešenjima Republičke izborne komisije na biračkim mestima 28 (OŠ "Andra Savčić") i 64 (Paune), glasanje je poništeno jer je broj glsačakih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su izašli na izbore, dok je na biračkom mestu broj 82 (Brankovina) glasanje poništeno jer u glasačkoj kutiji nije bilo kontrolnog listića.

 

Na ostalim biračkim mestima u Valjevu i selima glasanje se ponavlja jer nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja zbog toga što dostavljeni zapisnici o radu biračkog odbora nisu potpisala najmanje tri člana biračkog odbora.

 

Glasački listići za parlament su roze boje, za predsednika tirkiz boje. Birališta su otvorena od 7 do 20 časova.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 3 sati

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...  · 5 komentara