Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2022, 06:50

Na javnom uvidu Nacrt plana za gasovod Beograd-Valjevo-Loznica

č: | fb:

Javni uvid u Nacrt prostornog plana područja posebne namene razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica sa elementima detaljne regulacije i izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana na životnu sredinu, oglasilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a objavljeno je na sajtu grada Valjeva.

  

Kako se navodi u Nacrtu, povod za izradu i donošenje Prostornog plana je "stvaranje uslova za realizaciju nacionalnih interesa u oblasti razvoja energetske infrastrukture na principima održivog razvoja".

 

"Izrada Prostornog plana svrstana je u prioritetne planske dokumente za donošenje i za cilj ima izgradnju razvodnog gasovoda od Beograda ka Valjevu i Loznici, čime će se aktivirati i bolje pozicionirati privredni potencijali područja Кolubarskog i Mačvanskog okruga", piše u Nacrtu.

 

Planom je obuhvaćen koridor duž sistema gasovoda u dužini od oko 192 kilometara, u okviru koga su teritorije opština Barajevo, Obrenovac, Čukarica, Lazarevac, delovi grada Valjeva i opština Lajkovac, Mionica, Ub i Osečina, delovi opštine Požega, grada Loznice i opštine Кrupanj.

 

Javni uvid traje od 15. aprila do 14. maja.

 

Javni uvid održavaće se svakog radnog dana u zgradama lokalnih samouprava koje su u obuhvatu planskog dokumenta, odnosno u zgradama skupština grada Beograda, Valjeva i Loznice, zatim gradskih opština Čukarica, Barajevo, Lazarevac i Obrenovac, kao i opština Lajkovac, Mionica, Ub, Osečina, Кrupanj i Požega.

 

Javna prezentacija planskog dokumenta biće održana 27. aprila u 12 časova u sali Skupštine grada Valjeva, dok će javna sednica Кomisije za javni uvid biti održana u sredu 1. juna u 12 časova. 

 

Fizička lica i predstavnici pravnih lica koja su u toku trajanja javnog uvida podnela primedbe u pisanom obliku, mogu prisustvovati javnoj sednici i usmeno ih obrazložiti. O svakoj podnetoj primedbi obrađivač planskog dokumenta javno iznosi svoj stav, navodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

 

Naručilac izrade prostornog plana područja posebne namene razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica je "Milenijum tim".

 

Aktuelno