Spomenka Đurović i Goran Branković (foto: Kolubarske.rs)
Spomenka Đurović i Goran Branković (foto: Kolubarske.rs)
22.04.2022, 09:22

Rotarijanci darovali prečišćivače vazduha valjevskim vrtićima

č: | fb:

Rotatri klub Valjevo poklonio je 25 prečišćivača vazduha za potrebe jaslenih grupa Predškolske ustanove "Milica Nožica" u Valjevu i na taj način realizuje humanitarnu akciju "Čist vazduh za zdravu decu".

 

Goran Branković, predsednik Rotari kluba Valjevo kaže da je Valjevo nažalost jedan od gradova sa najozbiljnijim problemom aerozagađenja u Srbiji. Zato je ova akcija od izuzetne važnosti za zdravlje dece i najmlađih, jer zagađen vazduh može biti uzrok na desetine respiratornih i drugih sistemskih bolesti i alergija.

 

- Mi u Rotary klubu Valjevo često govorimo o problemu aerozagađenja i pokušavamo da doprinesemo rešenju koliko je to u našoj moći. Ovo je jedan od načina da pomognemo, nećemo rešiti problem aerozagađenja, ali ćemo štetne posledice koliko toliko smanjiti. Deca u predškolskim ustanovama veliki deo dana provode u zatvorenom prostoru, posebno tokom zimskih meseci, a većina predškolskih ustanova je smeštena u zonama visoke zagađenosti, pa je ova akcija tim važnija – rekao je Branković.

 

Dodao je da je ovo nastavak akcije od prošle godine kada je Rotari klub Valjevo poklonio 29 ovakvih uređaja Odeljenju za neonatologiju i pedijatriju Opšte bolnice Valjevu. 

 

- April je mesec kada Rotari posebnu pažnju posvećuje zdravlju majke i deteta. Treba napomenuti da je 7. april svetski Dan zdravlja, 15. april svetski Dan porodice, a 22. april je svetski Dan planete Zemlje. Upravo iz tog razloga, odlučili smo da kroz ovu akciju dočekamo Dan planete Zemlje i da ukažemo na značaj čistog vazduha i zdravlja dece, što je svakako jedan od glavnih ciljeva i tema Rotari mreže – kazao je Branković.

 

Mališani iz vrtića

Mališani iz vrtića (Foto: Kolubarske.rs)

Spomenka Đurović, v.d. direktora Predškolske ustanove "Milica Nožica" se zahvalila Rotari klubu na ovom humanom činu, a mališani valjevskog vrtića su izveli program povdom svetskog Dana planete zemlje.

 

- Prečišćivači vazduha će sigurno učiniti da naši zajednički prostori u kome borave deca i zaposleni budu što čistiji, zdraviji, kvalitetniji i prijatniji – rekla je Đurović.

 

Goran Branković je rekao da posebnu zahvalnost duguju drugim Rotari klubovima i prijateljima kluba koji su pomogli da se ova akcije realizuje, a to su: Urban Technic, STR Maja, SZR Mivex, X Brend system, STR Lord MN, Piramida drema, RK Sombor, RK Metropoliten, RK Stari Grad i Rotari E klub.

 

- Rotari klub bavi se pre svega humanitarnim radom, odnosno pružanju pomoći lokalnoj zajednici u kojoj Rotariajnci žive i rade. Ove godine Rotari klub Valjevo obeležava 25 godina postojanja i rada koje su obeleželi brojne uspešne akcije, a naravno u planu je da se ovakvim akcijama dalje nastavi - rekao je Goran Branković, predsednik valjevskog Rotari kluba.

 

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 38 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 15 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara