Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
27.04.2022, 09:40

Upis u Muzičku školu

č: | fb:

Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu, otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2022/2023. godini.

 

Ove godine, MŠ "Živorad Grbić" raspisuje konkurs za prijem ukupno 119 učenika u prvi razred osnovne muzičke škole i to:

88  učenika – Matična škola Valjevo

16 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

15  učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

 

Sva deca uzrasta od devet godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta. Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba.

 

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

 

Valjevska muzička škola će u junu organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred osnovne muzičke škole, a u školskoj 2022/2023. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 "pripremnjaka" uzrasta osam godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

 

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 23. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole ( www.muzika.edu.rs ), na kome mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu. Prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu  i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, periodu od 6. do 13. juna.

 

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom, a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji, koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru.  Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: [email protected].

Promo muzička škola

Promo muzička škola (Foto: Muzička škola)

 

- MŠ  "Živorad Grbić" je škola koja je i pored činjenice da nije "obavezna", a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu, a nadamo se, od septembra, nakon verifikacije MPNTR i u novom izdvojenom odeljenju u Osečini - kazala je direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. 

 

Ona je najavila da će MŠ "Živorad Grbić" će tokom maja realizovati promotivnu kampanju sa simboličnim nazivom "S muzikom na Ti..." na facebook i instagram stranici škole, You Tube kanalu škole, ali i kroz mini promotivne filmove u produkciji Televizije Marš.

 

- Nakon dve godine pauze, otvorićemo i koncertnu salu škole i svojom muzikom ozvučiti i javni prostor grada u saradnji sa valjevskim osnovnim školama. Maj je mesec u kojem valjevska muzička škola obeležava svoj rođendan i samim tim idealno vreme za promociju svega onog što smo postali za 68 godina uspešnog trajanja. Svi naši majski koncerti imaće i promotivni karakter, tj. zainteresovana publika će pored muzike naših učenika imati priliku da se kroz promo materijal i živu reč naših nastavnika upozna sa muzičkom školom, i sa muzikom ostvari komunikaciju na Ti - rekla je direktorka škole mr Suzana Radovanović Perić. 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 44 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 45 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara