Parking Grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Parking Grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2022, 06:47

Neuspeli pokušaj Grada da obezbedi gorivo

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva raspisala je u aprilu javnu nabavku-nabavka benzina, i to nakon samo šest meseci od kupovine 23.000 litara goriva, a ugovor je potpisan na godinu dana sa kompanijom NIS u vrednsoti od preko 3,7 miliona dinara sa PDV-om. Ovaj put tender je raspisan za kupovinu još 37.000 litara goriva, i to 19.000 benzina i 18.000 dizela, a procenjena vrednost javne nabavke je 7,2 miliona dinara sa PDV-om.

 

Prva pomisao je bila da kupovinom 60.000 litara goriva i ekipa aktuelnog gradonačelnika Lazara Gojkovića troši benzin poput ekipe bivšeg gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, koja je za godinu dana trošila i do 74.000 litara goriva.

 

Načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić kaže da javna nabavka nije raspisana zbog toga što je već potrošeno gorivo kupljeno pre pola godine, nego da "zbog situacije sa isporukom i cenom derivata na tržištu, ne bismo ostali bez benzina i dizela".

 

Međutim, pokušaj Grada da "na vreme obezbedi gorivo" nije uspeo jer na javnu nabavku, do isteka roka za podnošenje prijava - 27. aprila, nije prispela nijedna ponuda te je Gradska uprava donela odluku o obustavi postupka nabavke benzina. Načelnik Gradske uprave pretpostavlja da se niko nije javio zbog čestih promena cena naftnih derivata, a pretpostavlja da je sporan i rok plaćanja od 45 dana.

 

Petronić je kazao da je od prethodne javne nabavke, od pre šest meseci, preostalo još oko milion dinara za kupovinu goriva, ali naglašava da je bila nerealno planirana, imajući u vidu cifru od 3,7 miliona dinara, i navodi da samo troškovi goriva za dva minibusa iznose preko 1,3 miliona dinara.

 

"Najviše goriva troše dva minibusa, koja prevoze mališane sa posebnim potrebama i romsku decu, a dobijena su 2011. godine iz donacije. Održavanje, registracija, gorivo..., su veliki troškovi, a ekonomska analiza je pokazala da bi nam daleko jeftinije bilo da angažujemo prevoznika", rekao je Nebojša Petronić načelnik Gradske uprave.

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 11 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...