Akcija Čisto iz ljubavi  (foto: UG Čepom do osmeha)
Akcija Čisto iz ljubavi (foto: UG Čepom do osmeha)
20.05.2022, 09:12

Preko dve tone otpada uklonjeno sa leve obale reke Gradac

č: | fb:

Udruženje "Čepom do osmeha" iz Novog Sada je zajedno sa građanima i volonterima, učenicima trećeg razreda Medicinske škole "Dr Miša Pantić", Kancelarijom za mlade Valjevo i Društvom istraživača "Vladimir Mandić Manda", realizovalo treću od osam akcija čišćenja koju organizuje kompanija Lidl Srbija pod sloganom "Čisto iz ljubavi".

 

Smeće je uklonjeno iz šume sa leve strane priobalja reke Gradac, koja je zbog svog bogatstva biodiverziteta i geomorfoloških karakteristika proglašena predelom izuzetnih odlika i zaštićenim prirodnim dobrom i predstavlja jedno od važnih međunarodnih predela za zaštitu ptica.

 

Procenjena ukupna težina prikupljenog reciklabilnog otpada je oko 800 kilograma, a sakupljena je i velika količina starih traktorskih guma, televizora i drugog otpada ukupne težine preko dve tone.

Akcija Čisto iz ljubavi

Akcija Čisto iz ljubavi (Foto: UG Čepom do osmeha)

 

U akciji čišćenja bilo 62 volontera, prikupljeni otpada će biti razvrstan i recikliran. Sav sakupljeni reciklabilni materijal ide u humanitarne svrhe odnosno, prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu jednog od pomagala za decu sa posebnim potrebama.

Akcija Čisto iz ljubavi

Akcija Čisto iz ljubavi (Foto: UG Čepom do osmeha)

 

Održana je i edukativno-ekološka radionica u OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović" na kojoj je bilo 120 učenika. Radionica ima za cilj podizanje ekološke svesti kod mladih i širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom koju su učenici ispratili sa velikom zainteresovanošću i svojim aktivnim učešćem u radionici pokazali da shvataju značaj podrške osobama sa invaliditetom i zaštiti životne sredine.

Pre akcije Čisto iz ljubavi

Pre akcije Čisto iz ljubavi (Foto: UG Čepom do osmeha)

Posle akcije Čisto iz ljubavi

Posle akcije Čisto iz ljubavi (Foto: UG Čepom do osmeha)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara