Dekorativna slova Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Dekorativna slova Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
23.06.2022, 12:05

Za slova "Valjevo" potrošeno skoro pola miliona dinara

č: | fb:

Valjevo je, po uzoru na evropske i srpske gradove, kao i turističke centre, dobilo svoj "selfi spot", odnosno "postolje" na kome je ispisan naziv grada. U ćiriličnom slovu B, u ispisanom 3D nazivu, smešteno je srce, a slova su urađena u zelenoj i narandžastoj boji.

 

"Dekorativna 3D slova Valjevo+srce", građane Valjeva su koštala 483.360 dinara sa PDV-om. Izradu slova je uradila beogradska firma "Model 5".

 

Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi dekorativna slova su kupljena preko nabavke ispod limita, a "procenjena vrednost je utvrđena na osnovu istraživanja tržišta za slične usluge". Poziv za podnošenje ponuda je upućen na tri adrese, najpovoljnija je bila beogradska firma "Model 5", somborska firma "Signal" je dostavila ponudu na 507.600 dinara sa PDV-om, dok nam nije poznat iznos ponude subotičke firme "Selma", na čiju je adresu upućen poziv, jer nam na to pitanje iz Gradske uprave nije odgovoreno.  

(Foto: Kolubarske.rs)

 

"Dekorativna 3D slova Valjevo+srce" su postavljena u mini parku pored Centra za kulturu gde se nalazi spomenik Žikici Jovanoviću Špancu.

 

"Od danas u našem gradu, na platou pored Centra za kulturu, selfi slova pored kojih se možemo svi fotkati, kako turisti tako i mi Vlajevci", napisano je na fb stranici Turističke organizacije Valjevo.

Dekorativna slova Valjevo

Dekorativna slova Valjevo (Foto: Kolubarske.rs)

(Foto: Kolubarske.rs)

 

S obzirom na to da je osnovna namena slova "fotkanje turista i Valjevaca", nameće se pitanje koje i na osnovu čega odlučio da budu postavljena u okviru mini parka, jer se do "selfi spota" dolazi preko travnjaka.

 

"Projektnim zadatkom definisani su veličina i boja slova, a lokalcija je utvrđena na osnovu konsultacija sa nadležnim odeljenjima Gradske uprave, Turističkom organizacijom i JKP Vidrak. Shodno tome odabrana je lokacija kod Centra za kuluru", navodi se u odgovoru Gradske uprave na naše pitanje o izboru lokalcije. Dodaje se da su "slova mobilna i mogu se premestiti na neku drugu lokaciju".

(Foto: Kolubarske.rs)

 

Ovakva "selfi slova", sa namenom "fotkanja", postavljaju se na popločanom platou ili trgu, obično u centru grada ili turističkog mesta, kome se može prići sa sve četiri strane, a da se ne gazi trava i da se ne prelazi preko raznih betonskih ili kamenih prepreka. Možemo samo zamisliti na šta će ličiti trava oko "dekorativnih slova Valjevo+srce" nakon nekoliko ekskurzija, a naročito posle kiše?!

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 12 sati 46 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 16 sati 42 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas Pre 1 dan 14 sati

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara