Zaprašivanje komaraca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Zaprašivanje komaraca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2022, 09:10

Zaprašivanje komaraca na više lokacija

č: | fb:

Tretman suzbijanja komaraca na teritoriji grada Valjeva uređajima sa zemlje obaviće danas beogradsko preduzeće za promet, usluge i posredovanje "Delfin trejd" od 19.00 do 23.00 časa ukoliko se steknu povoljni meteorološki uslovi. Kao preparat će se koristiti Aqua K – Othrine, na bazi deltametrina, saopšteno je iz Gradske uprave. 

 

Mole se pčelari da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela, navodi se u saopštenju

 

Prema najavi, zaprašivanje komaraca obaviće se u parkovima: Pećina, Jadar, spomen - park Vidrak, Peti Puk, spomen - park Brankovina; zelene površine u stambenim naseljima; zelene neuređene površine: poligon Peti Puk, Senjak; bazen u Petnici; stadioni: park Pećina, ZSK, Radnički.

 

Zatim, zelene javne površine u naseljenom mestu Divčibare; vodotokovi reka i priobalja i to: Obnica od KZP do ušća, Jablanica od Sedlara do ušća, Kolubara od restorana "Lovci" do ušća sa Ljubostinjom, površine oko Petničkog jezera, reka Bela Kamenica na Divčibarama, Gradac od crpne stanice Ploče do ušća, reka Brankovina od spomen - kompleksa do magistralnog puta.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 11 sati 57 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 21 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...