Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2014, 12:25

Odlaze doktori... Aparati u kvaru...

č: | fb:

Opštu bolnicu u Valjevu za poslednja tri meseca napustilo je, prema sazanjima Kolubarskih.rs, četvoro doktora specijalista - psihijatar dr Branka Stamatović Gajić, ginekolog dr Zoran Jokić, ortoped dr Predrag Živanović i plastični hirurg dr Vladimir Aničić. Neki od njih, sa kojima smo razgovarali, nisu želeli da govore o razlozima odlaska iz bolnice, rekavši kratko - „iz ličnih razloga”. Nezvanično saznajemo da su napustili bolnicu jer je u valjevskom zdravstvu, pre svega u bolnici, opšta konfuzija, poremećen sistem, loše upravljanje, a pre svega zbog toga što pacijenti više nisu na prvom mestu. Odlazak iz bolnice, prema našim saznanjima, najavilo je još nekoliko doktora specijalista, o čemu bolničko rukovodstvo ne želi da govori. U bolnici su odbili da saopšte i koliko doktora je otišlo, rekavši da „ti doktori, osim dr Živanovića, nisu napustili bolnicu, nego su uzeli neplaćeno na godinu dana!” U PR službi nam je rečeno da ćemo o ovoj temi moći da razgovaramo sa bolničkiim rukovodstvom na konferenciji za novinare u četvrtak, a ne danas. Ranije su bolnicu napustili anesteziolozi dr Slavica Zurnić i dr Melita Beljić, hirurg dr Miodrag Ilić i psihijatar do Tomislav Gajić. Da li se odlaskom vrsnih doktora koji su ceo svoj radni vek proveli u valjevskoj bolnici, a većina njih bila i načelnici odeljenja, nastavlja urušavanje i srozavanje valjevskog zdravstva?

Česti kvarovi na dijagnostičkim aparatima su, takođe, problemi sa kojim se suočava rukovodstvo 

Skener u Opštoj bolnici u Valjevu u kvaru je od prošle nedelje, potvrđeno nam je u ovoj zdavstvenoj ustanovi. U odgovoru koji nam je dostavila PR služba Opšte bolnice navodi se da je „skener prošle nedelje radio svakodnevno sa prekidima, što znači da nije bilo moguće obavljati snimanja u kontinuitetu, pa su prekidi pravljeni po par sati do ponovnog podizanja sistema”.

U odgovoru je pojašnjeno da „to praktično znači da su, nažalost, neki pacijenti vraćeni jer uređaj nije mogao da se pokrene kako bi se željena procedura snimanja obavila“.

Da bi se izbegle takve situacije, rad skenera je obustavljen 22, septembra, do otklanjanja tehničkog kvara, dodaje se u saopštenju i naglašava da „serviseri Simensa rade na otklanjanju kvara“.

Na pitanje Kolubarskih.rs, u kom statusu su ranije zakazani pacijenti – čekaće popravku skenera ili će ići u druge gradove i da li će pacijenti zakazani za septembar, kada skener nije radio, biti ponovo zakazivani ili će prednost imati oni koji su na listi čekanja bili iza tih pacijenata, PR služba Opšte bolnice odgovara da će o tome odlučiti načelnica službe, a svi pacijenti će biti blagovremeno obavešteni o terminima snimanja.

Angiosala

Angiosala

Angio sala još uvek ne radi  

U Opštoj bolnici u Valjevu skoro dva meseca ne radi angiosala zbog kvara katodne cevi, za čiju popravku je potrebno preko sedam miliona dinara. Prema najavama iz bolnice početkom oktobra trebalo bi da angiosala proradi. Novac za popravku je obezbedilo Ministarstvo zdravlja Srbije, ali još uvek nije okončana procedura nabavke novog dela za „Simensov” rendgen.

U sopštenju PR službe bolnice navodi se da je Opšta bolnica Valjevo 18. avgusta 2014. dobila obaveštenje od Ministarstva zdravlja da su odobrena sredstva za nabavku RTG cevi za angiografsku salu. Javna nabavka je objavljena 25. avgusta, a tender za nabavku cevi biće otvoren 24. septembra. „Nakon završetka te procedure, očekujemo već početkom oktobra da angiosala proradi“, saopštila je PR služba Opšte bolnice odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs o tome kada će proraditi angiosala.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 23 sati 42 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 23 sati 43 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara