Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
13.07.2022, 12:26

"Da se Valjevo vrati narodu"

č: | fb:

Narodna stranka u Valjevu će poslati otvoren i iskren poziv na razgovore pod zajedničkom platformom – "Da se Valjevo vrati narodu", a pregovori bi išli ka cilju pravljenja jedne velike ujedinjene koalicije patriotskih snaga do koje bi došlo neposredno pred lokalne izbore, a do tada kroz zajedničko delovanje kroz pomenutu platformu.

 

Kako se navodi u saopštenju, na sednici GrO Narodne stranke (NS), na kojoj su detaljno analizirani program, izazovi i delovanje na lokalu u budućnosti, doneta je odluka da NS inicira pregovore i uputi pozive svim opozicionim strankama i pokretima desne orijentacije i desnog centra u gradu, kao i sa svim strankama koje ne pripadaju ovim orijentacijama, ali su iskreno patriotske i dele slične vrednosti, a iskažu želju da razgovaraju.

 

Naglašavaju da je Narodna stranka Valjevo isključila bilo kakvu vrstu pregovora sa vladajućim strankama i onim koje su se prema njoj odnosile na neprikladan način, zabijajući joj "nož u leđa" u toku predizborne kampanje i nakon nje.

 

"Na osnovu rezultata republičkih izbora na teritoriji Valjeva, kao i na istraživanjima javnog mnjenja koji su pokazali da građani Valjeva dominantno ideološki naginju ka desnom centru i liberalnoj desnici, stranke ovih opcija bi ušle u pregovore o koaliciji sa konceptom da ne sme biti bačenih i odvučenih glasova, i da će udruženi značajno podići kvalitet stručnosti, planova i rada u narednom periodu", navodi u saopštenju za javnodt Narodna stranka i dodaje:

 

"Ukoliko bi stranke ovih ideoloških usmerenja samostalno delovale, dala bi se šansa populističkim, kvazi patriotskim, koruptivnim i nestručnim opcijama koje danas čine gradsku vlast da i dalje privatizuju ceo grad i smatraju ga svojim preduzećem. Iz tog razloga, jer je grad postao preduzeće, Narodna stranka i predlaže platformu pod nazivom – "Da se Valjevo vrati narodu", i inicira okupljanje i razgovore samo onih iskrenih i u svojoj ideologiji doslednih opozicionih stranaka koje deluju na teritoriji grada. U nadi da će se okupljanju i razgovorima oko istih ciljeva odazvati svi kojima su patriotizam, vrednosti, jačanje institucija sistema i vraćanje poverenja građana u njih, jednak status domaćih preduzetnika i stranih kompanija u pogledu dobijanja olakšica i subvencija, snažan podsticaj poljoprivrednim gazdinstvima, deblokada medijskog prostora i vladavina prava na prvom mestu".

 

Narodna stranka poručuje da će vrata biti otvorena i svim budućim pokretima i grupama građana na teritoriji Valjeva koji će negovati slične programske orijentacije. 

 

"Po poslednjim istraživanjima građani Valjeva su jako razočarani dosadašnjim nemogućnostima da se upravo stranke i pokreti pomenutih ideologija i stremljenja okupe u jedan veliki blok i deluju zajedno. Takođe, politička matematika je ubedljiva kada su u pitanju programske i ideološki slične koalicije, 1 +1 uvek daju 3, i zbog glasova koji ne ostaju bačeni ili raštrkani, kao i zbog činjenice da zbog šanse da postignu veći uspeh, jedan deo apstinenata ipak izađe na birališta. A samo dobar uspeh na izborima, koji samo zajedno možemo ostvariti, jeste garant da Valjevo napokon vratimo narodu i pokrenemo ga sa mrtve tačke u kojoj se trenutno nalazi", navodi se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Narodne stranke. 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 17 sati 44 minuta

Možda i jesmo "narod najstariji", a da li smo "odrasli"?

Ne mora biti štetno ali korisno nije, ne obraćati pažnju na mišljenje nauke. Pogotovu ako se bavi društvom, i do nekog mišljenja je došla konstatujući mišljenje značajnih ljudi ili (i) značajnog...

Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Program na Trgu vojvode Mišića Pre 21 sati 22 minuta

"Dečja nedelja" i u Mionici

Učenici osnovnih škola i predškolci okupili su se na Trgu vojvode Mišića u Mionici i zajedno otvorili "Dečju nedelju" koja se ove godine održava pod sloganom "Veliko srce dece Srbije".