Sinđelićeva i Pasterova (foto: Kolubarske.rs)
Sinđelićeva i Pasterova (foto: Kolubarske.rs)
27.07.2022, 06:59

Semafori na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove

č: | fb:

Rekonstrukciju raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice, na kojoj će biti postavljen semafor, radiće valjevsko preduzeće Procesor elektronika, koje je bilo jedini ponuđač na javnoj nabavci. Vrednost posla je 4,9 miliona dinara sa PDV-om, a rok za završetak radva je 45 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao.

 

Datum uvođenja u posao stručni nadzor upisuje u građevinski dnevnik, a smatraće se da je uvođenje u posao izvršeno kada je naručilac radova predao izvođaču radova neophodnu dokumentaciju i kada je naručilac radova obezbedio izvođaču radova nesmetan prilaz gradilištu. 

 

Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi predstoji potpisivanje ugovora sa izvođačem radoova i sa nadzornim organom, a potom i uvođenje u posa. Radovi bi trebalo da počnu za dve nedelje.

 

Rekonstrukcija ili postavljanje semafora na ovoj "opterećenoj" raskrsnici bilo je u planu još prošle godine. Ugovor sa beogradskom firmom "Model 5", koja je na tenderu dobila posao projektovanje rekonstrukcije Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, potpisan je u februaru prošle godine, a rok za izradu projekta bio je 30 dana.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 35 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 24 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.