Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
05.08.2022, 06:49

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

č: | fb:

Vlasnici stambenih objekata u Užičkoj ulici, čiji se placevi graniče sa parcelom novog Gerontološkog centra, se žale da je podignuta podzida na manje od dva metra, negde i na metar, od njihovih kuća. Kažu da je, kako im je rečeno na gradilištu, ta podzida, koja je visoka preko tri metra, podignuta zbog prilazne saobraćajnice, što znači da će im put prolaziti "tik uz kuće".

 

- Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu i propisu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi. Nama su, pre početka radova, rekli da će podići potporni zid visine do jedan metar, koji bi praktično trebalo da obezbedi brdo između naših kuća i dvorišta Gerontološkog centra. Međutim, ispostavilo se da je taj potporni zid tri puta viši i da će tuda prolaziti saobraćajnica", pričaju vlasnici tih objekata.

 

Dodaju da skoro godinu dana traju završni radovi na Gerontološkom centru i da isto toliko žive u prašini i uz buku sa gradilišta, ali na to se ne žale, niti imaju pravo. Kažu, znamo da se radi, da taj Gerontološki centar, čija je izgradnja počela još pre 13 godina, treba završiti, ali ne treba raditi, a pritom druge ugrožavati.

 

Prema tvrdnji vlasnika stambenih objekata, a to su nezvanično čuli, podzida se radi bez dozvole i zbog toga su te radove prijavili inspekciji u Gradskoj upravi Valjeva. Navode, da su inspektori "izlazili na teren i na tome se završilo".

Podzida uz kuću

Podzida uz kuću (Foto: Kolubarske.rs)

 

U Gradskoj upravi nam je rečeno da se radi izveštaj u vezi sa tim potpornim zidom koji je, inače, deo projektne dokumentacije izgradnje Gerontološkog centra. Kada bude završen izveštaj biće odgovoreno na pitanja koja su Kolubarske.rs uputile Graskoj upravi pre sedam dana:

 

Da li se podzida radi u skladu sa projektom i da li postoji dozvola za izgradnju na manje od dva, odnosno jedan metar od stambenih objekata? Ukoliko postoji dozvola, da li je po propisima i u skladu sa zakonom izgraditi podzidu visoku preko tri metra na samo dva metra od kuća? Ukoliko ne postoji dozvola za gradnju, da li će biti srušena ili će na neki drugi način biti rešen problem vlasnika stambenih objekata?

 

Aktuelno

Lazar Gojković i Kim Lahdevirte (foto: www.valjevo.rs)
Sa gradonačelnikom, u Gimnaziji i Šestoj školi Pre 23 sati 36 minuta

Ambasador Finske posetio Valjevo

Ambasador Finske u Srbiji Kim Lahdevirte boravio je u Valjevu. Nakon prijema kod gradonačelnika, ambasador i njegova supruga su, sa predstavnicima Društva srpsko-finskog prijateljstva, posetili...  · 6 komentara

Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Od danas na Ubu Pre 4 sati 18 minuta

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam...  · 1 komentar

Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
1. i 2. aprila Pre 4 sati 17 minuta

Mionica domaćin Državnog prvenstva u streljaštvu

Mionica će ovog vikenda biti domaćin seniorskog prvenstva u streljaštvu, koje će se održati u mioničkoj sportskoj hali 1. i 2. aprila. Organizacija ovog takmičenja pripala je streljačkom klubu...  · 1 komentar

Budući tržni centar Nova (foto: )
Prvi tržni centar u ubskoj opštini Pre 1 dan 1 sati

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, "NOVA". Zauzimaće površinu od oko 11.000 kvadrata na lokaciji u selu Stublenica, vrednost iinvesticije...  · 5 komentara