Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
05.08.2022, 06:49

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

č: | fb:

Vlasnici stambenih objekata u Užičkoj ulici, čiji se placevi graniče sa parcelom novog Gerontološkog centra, se žale da je podignuta podzida na manje od dva metra, negde i na metar, od njihovih kuća. Kažu da je, kako im je rečeno na gradilištu, ta podzida, koja je visoka preko tri metra, podignuta zbog prilazne saobraćajnice, što znači da će im put prolaziti "tik uz kuće".

 

- Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu i propisu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi. Nama su, pre početka radova, rekli da će podići potporni zid visine do jedan metar, koji bi praktično trebalo da obezbedi brdo između naših kuća i dvorišta Gerontološkog centra. Međutim, ispostavilo se da je taj potporni zid tri puta viši i da će tuda prolaziti saobraćajnica", pričaju vlasnici tih objekata.

 

Dodaju da skoro godinu dana traju završni radovi na Gerontološkom centru i da isto toliko žive u prašini i uz buku sa gradilišta, ali na to se ne žale, niti imaju pravo. Kažu, znamo da se radi, da taj Gerontološki centar, čija je izgradnja počela još pre 13 godina, treba završiti, ali ne treba raditi, a pritom druge ugrožavati.

 

Prema tvrdnji vlasnika stambenih objekata, a to su nezvanično čuli, podzida se radi bez dozvole i zbog toga su te radove prijavili inspekciji u Gradskoj upravi Valjeva. Navode, da su inspektori "izlazili na teren i na tome se završilo".

Podzida uz kuću

Podzida uz kuću (Foto: Kolubarske.rs)

 

U Gradskoj upravi nam je rečeno da se radi izveštaj u vezi sa tim potpornim zidom koji je, inače, deo projektne dokumentacije izgradnje Gerontološkog centra. Kada bude završen izveštaj biće odgovoreno na pitanja koja su Kolubarske.rs uputile Graskoj upravi pre sedam dana:

 

Da li se podzida radi u skladu sa projektom i da li postoji dozvola za izgradnju na manje od dva, odnosno jedan metar od stambenih objekata? Ukoliko postoji dozvola, da li je po propisima i u skladu sa zakonom izgraditi podzidu visoku preko tri metra na samo dva metra od kuća? Ukoliko ne postoji dozvola za gradnju, da li će biti srušena ili će na neki drugi način biti rešen problem vlasnika stambenih objekata?

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 1 dan 8 sati

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...