Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
13.08.2022, 07:35

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva objavila je javnu nabavku Izgradnja eko-parkića. Procenjena vrednost je devet miliona dinara sa PDV-om, a rok za dostavljanje ponuda je 25. avgust.

 

Projekat grada Valjeva "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih deponija izgradnjom eko-parkića", vredan oko devet miliona dinara sa PDV-om, finansira sa oko pet miliona dinara Ministarstvo zaštite životne sredine, dok je ostatak novca obezbeđen iz gradske kase.  

 

Biće izgrađena tri eko-parkića, i to u Ulici Jovana Urbana u Valjevu, Prote Mateje Nenadovića u Brankovini i u Ulici Beogradska u Popučkama.

 

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji, eko-parkić površine oko 50 kvadratnih metara sa podlogom od livenog tartana imaće multifunkcionalnu spravu sa ljuljaškom, vrtešku i njihalicu delfin. Van ograđenog dela igrališta biće postavljena jedna klupa. I u ovoj kao i u prethodim javnim nabavkama izgradnje i rekonstrukcije dečjih igrališta, navedeno je da proizvođač sprava za igru treba da bude "Eco-Pro ili slično".

 

Ista igrališta prošle godine dobila četiri naselja

 

Krajem prošle godine sredstvima Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i grada Valjeva, izgrađena su dečja igrališta u četiri valjevska naselja: "Milorada Pavlovića", "Sretena Dudića", Novom naselju i Naselju oslobodioci Valjeva.

Dečje igrališe u Naselju Sretena Dudića

Dečje igrališe u Naselju Sretena Dudića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Dečje igralište u Naselju Kolubara 2

Dečje igralište u Naselju Kolubara 2 (Foto: Đorđe Đoković)

Izgradnja i opremanje ta četiri igrališta, ista takva će biti urađena u okviru projekta izgradnje eko-parkića, koštala je oko 6,3 miliona dinara sa PDV-om. 

 

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 5 sati 46 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 35 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.