Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
23.08.2022, 06:56

Iz tekuće budžetske rezerve za Tešnjarske, privremene poslove, advokate, sportske klubove…

č: | fb:

Iz tekuće budžetske rezerve za dva meseca ove godine, u junu i julu, potrošeno je skoro 16,4 miliona dinara. Četiri miliona dinara izdvojeno je za realizaciju ovogodišnjih Tešnjarskih večeri, identičan iznos odobren je za Vaterpolo klub "Valjevo" i FK "Budućnost-Krušik", dok je za Odbojkaški klub Valjevo izdvojeno 300.000 dinara.

 

 

Iz tekuće budžetske rezerve 2,2 miliona dinara isplaćeno je za radnike na ugovor o privremenim i povremenim poslovima u Biblioteci, Muzeju, Modernoj galeriji, Arhivu i "Trnavcu".

 

Za troškove advokata po presudama iz tekuće budžetske rezerve isplaćeno je 800.000 dinara, dok je za usluge po ugovoru odobreno 750.000 dinara.

 

Iz tekuće budžetske rezerve izdvojeno je dva miliona dinara za učešće Grada u realizaciji projekta "Eko-parkići", za poreze, takse, kazne, penale i kamate izdvojeno 700.000 dinara, 400.000 dinara za nagrade učenicima generacije, autoru manifestacije Duvan čvarci iz tekuće budžetske rezerve odobreno je 270.000 dinara, dok je za isplatu solidarnih pomoći zapslenima u srednjem obrazovanju odobreno 170.000 dinara.

 

Kako je navedeno u rešenjima za isplate iz tekuće budžetske rezerve u junu i julu, sredstva se odobravaju iz sredstava utvrđenih Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu iz tekuće budžetske rezerve, a na toj poziciji u budžetu, nakon prvog rebalansa, ima 10 miliona dinara.

 

U članu 69 Zakona o budžetskom sistemu, na koji se poziva gradska vlast kada donosi rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, piše da se "sredstva tekuće budžetske rezerve koriste za neplanirane svrhe za koje nisu utvrđene aproprijacije ili za svrhe za koje se u toku godine pokaže da aproprijacije nisu bile dovoljne. Tekuća budžetska rezerva opredeljuje se najviše do četiri posto ukupnih prihoda i primanja od prodaje nefinansijske imovine za budžetsku godinu. Sredstva tekuće budžetske rezerve raspoređuju se na direktne korisnike budžetskih sredstava tokom fiskalne godine".

 

Na predlog lokalnog organa uprave nadležnog za finansije, gradonačelnik donosi rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 45 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara