Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove (foto: Kolubarske.rs)
Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove (foto: Kolubarske.rs)
24.08.2022, 09:05

Počeli radovi na postavljanju semafora

č: | fb:

Prošle nedelje počeli su radovi na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove ulice na kojoj će biti postavljeni semafori. Posao vredan 4,9 miliona dinara sa PDV-om, dobilo je na tenderu, kao jedini ponuđač, valjevsko preduzeće Procesor elektronika.

 

Prema ugovoru, rok za završetak radva je 45 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao.

 

Rekonstrukcija ili postavljanje semafora na ovoj "opterećenoj" raskrsnici bilo je u planu još prošle godine. Ugovor sa beogradskom firmom "Model 5", koja je na tenderu dobila posao projektovanje rekonstrukcije Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, potpisan je u februaru prošle godine.

 

Da li su na redu i trotoari?

 

Početkom maja ove godine novim slojem asfalta presvučena je Pasterova ulica od Sinđelićeve do ulaska u Opštu bolnicu. Međutim, novim asfaltom nisu presvučeni trotoari u Pasterovoj ulici, a koji su u lošem stanju.

Trotoar u Pasterovoj ulici

Trotoar u Pasterovoj ulici (Foto: Kolubarske.rs)

Možda će doći na red nakon zavšenih radova na semaforizaciji raskrsnice. Ako ne budu asfaltirani trotoari, onda makar neka zakrpe rupe, "pokose" travu i počupaju korov.

Trotoar u Pasterovoj ulici

Trotoar u Pasterovoj ulici (Foto: Kolubarske.rs)

Možda će nakon radova na postavljanju semafora na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove ulice biti sređeni i ofarbani most preko Ljubostinje i ograda.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 13 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 2 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara