Jagnjeće pečenje (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Jagnjeće pečenje (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
17.09.2022, 08:34

Ovčarska izložba i Festival jagnjećeg pečenja

č: | fb:

15. Ovčarska izložba i 14. Festival jagnjećeg pečenja biće održani u nedelju 18. septembra u selu Pričević. Svečano otvaranje je zakazano za 12 časova ispred OŠ "Ilija Birčanin", a manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i državni sekretar ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović.

 

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, tokom manifestacije biće izložena najbolja grla pramenke sjeničkog soja od 30 odgajivača. U sklopu izložbe, kao i prethodnih godina, održaće se tradicionalno takmičenje u spremanju jagnjećeg pečenja i jagnjećeg gulaša.

 

"Ovčarska izložba" se održava 15. put, a poseti je svake godine oko 10.000 ljudi. Tokom ove jednodnevne manifestacije se ispeče više od 500 jagnjića, koje mogu da degustiraju i kupe posetioci festivala, saopšteno je iz preduzeća "Agrorazvoj-valjevske doline".

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara