Ulica Ljube Kovačevića (foto: Kolubarske.rs)
Ulica Ljube Kovačevića (foto: Kolubarske.rs)
24.09.2022, 10:17

Ulica Ljube Kovačevića asfaltirana, ali još uvek nije završena

č: | fb:

Rekonstrukcija Ulice Ljube Kovačevića, ni nakon više od pet meseci od početka radova, nije završena. U saopštenju iz Gradske uprave se navodi da je "u toku asfaltiranje u dužini od 350 metara, postavljanje 700 metara ivičnjaka i trotoara širine dva metra. Vrednost radova iznosi oko osam miliona dinara, a izvođač je Preduzeće za puteve Valjevo".

 

Iz Gradske uprave nije saopšteno kada će ulica biti kompletno završena, osim da će "u toku naredne nedelje biti asfaltirani i trotoari, čija izgradnja nije bilo u prvobitnom planu".

Ulica Ljube Kovačevića

Ulica Ljube Kovačevića (Foto: Kolubarske.rs)

U saopštenju se kaže da je rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković, obišao radove i poručio "da se strpljenje koje su imali građani isplatilo, jer sada dobijaju kompletno rekonstruisanu ulicu".

 

Vuković je objasnio da je "na početku radova bio planiran drugačiji obim, kao i vremenski rokovi za izvođenje tih radova".

 

"Međutim, prilikom otvaranja ulice, s obzirom da je ulica i kanalizacija u ovoj ulici rađena sedamdesetih godina, cevi su bile dotrajale, sa malim fi promerom, tako da smo morali da donesemo odluku i da se odgovorno ponašamo prema poslu koji obavljamo i prema građanima koji žive u ovoj ulici. Tako da smo odlučili da im uradimo kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže. Vodovod je imao rok 60 dana da izvede radove, ali su oni za 28 dana završili. S obzirom na to da se čekalo puno na isporuku cevi, ti radovi su duže nego što je očekivano potrajali. Urađena su 53 nova priključka, tako da samim tim povećanjem obima radova se shodno tome i produžavaju rokovi", objasnio je Vuković.

Branko Vuković

Branko Vuković (Foto: www.valjevo.rs)

 

"Ali suština je da su građani ovog dela ulice dobili kompletno novu rekonstruisanu ulicu sa rekonstruisanom vodovodnom mrežom. U toku naredne nedelje će se asfaltirati i trotoari, što nije bilo u prvobitnom planu. Verujem da je na zadovoljstvo svih nas novoizgrađena ulica i nešto što se lepo dešava u našem gradu", rekao je rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković, koji na "obilazak" radova nije pozvao sve medije nego im je prosleđeno saopštenje Gradske uprave.

Ulica Ljube Kovačevića

Ulica Ljube Kovačevića (Foto: Kolubarske.rs)

 

Podsetimo, sredinom aprila iz Gradske uprave je najavljeno da će Ulica Ljube Kovačevića biti presvučena novim slojem asfalta. Nedugo zatim je saopšteno da će JKP "Vodovod" u toj ulici sanirati vodovodnu mrežu, koja je stara i dotrajala, a vrednost investicije je oko 7,5 miliona dinara, tako da će nakon tih radova ulica biti asfaltirana, otuda će rok za završetak radova biti produžen za dva do tri meseca.

 

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 20 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 20 minuta

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara