Dronovi za škole - poklon Rotari (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dronovi za škole - poklon Rotari (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
04.10.2022, 10:05

Rotary Club Valjevo donirao dronove i Mbot robote za škole u Kolubarskom okrugu

č: | fb:

Rotary klub Valjevo, u okviru Global Granta Rotari Fondacije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, donirao je 10 dronova, bespilotnih letilica i 10 Mbot robotića za savremeniju i interaktivniju nastavu informatike.

 

Predstavnik Upravnog odbora Rotary kluba Valjevo na ovom projektu bio je prof. Nikola Savić MA, sekretar Rotary kluba Valjevo.

 

U prethodnoj godini Rotary klub Valjevo dodelio je dronove svim osnovnim školama u našem gradu. Ove godine poklone su dobile škole sa teritorije Lajkovca, Ljiga, Mionice i Uba.

 

Za sve nastavnike informatike, zaposlene u školama koje su dobile donaciju, organizovana je adekvatna obuka.

 

U okviru Global Granta, dodeljeno je ukupno 500 Mbot robota i 200 dronova obrazovnim ustanovama u našoj državi, PU "Poletarac" iz Užica dodeljen je mobilni nameštaj i IKT oprema, ukupno 250 invalidskih kolica dodeljen je zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, saopštio je Rotary klub Valjevo.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 56 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 45 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.