Jasna Mićić (foto: skrinšot)
Jasna Mićić (foto: skrinšot)
06.10.2022, 06:59

Za rad u Komisiji za planove Jasni Mićić isplaćeno blizu 300 hiljada dinara

č: | fb:

Na sednici Skupštine grada, koja je održana 14. septembra a na kojoj su razmatrane i usvojene izmene i dopune Plana generalne regulacije za Divčibare – treća izmena, odbornici su, nezadovoljni radom glavne urbanistkinje Valjeva Jasne Mićić, tražili da podnese izveštaj o svom radu. Pored toga postavili su i nekoliko pitanja, poput koliko mesečno zarađuje i da li Grad plaća zakupninu za stan u Valjevu u kome, navodno, živi Jasna Mićić.

 

Na ova pitanja o zaradi i stanu, Mićić na sednici Skupštine grada nije konkretno odgovorila, te su odgovor od Gradske uprave potražile Kolubarske.rs pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog znčaja.

 

Prema dokumentaciji koja nam je dostavljena, Jasni Mićić je iz gradske kase u avgustu isplaćeno 163.191 dinar, od toga julska zarada 95.202 dinara, naknada za rad u Komisiji za planove grada Valjeva 54.759 i naknada troškova prevoza na relaciji Stepojevac-Valjevo iznosi 13.230 dinara.

 

U ovoj godini je za sedam meseci, za rad u Komisiji za planove grada Valjeva, glavnom urbanisti Jasni Mićić, koja je po funkciji i predsedik Komisije, isplaćeno 288.744 dinara. Održano je 16 sednica, a naknada po sednici u februaru je iznosila 17.284, dok je u avgustu bila 18.542 dinara.

 

 

"Grad Valjevo ne pokriva troškove iznajmljenog stana, odnosno ne plaća zakupninu Jasni Mićić", glasio je odgovor Gradske uprave na pitanja, koje je postvio i odbornik u Skupštini grada, da li je tačno da Grad plaća zakupninu za stan u Valjevu u kome, navodno, živi Jasna Mićić.

 

 Plate gradskih funkcionera

 

U Informatoru o radu organa grada Valjeva, koji je objavljen u julu 2022, godine, a gde bi, prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, podaci trebalo da budu ažurirani i to najkasnije 30 dana od dana nastanka promene, objavljene su prošlogodišnje, i to januarske, zarade izabranih i postavljenih lica.

 

Zarada gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića u januaru 2021. godine iznosila je 114.242 dinara, njegovog zamenika Nemanje Petrovića 107.431, dok je januarska plata prošle godine Miloša Milutinovića pomćnika gradonačelnika za razvoj i unapređenje komunalnih sistema i koordinaciju rada javnih preduzeća bila 90.214 dinara. Mesečna zarada načelnika Gradske uprave u januaru prošle godine bila je 103.062 dinara, dok je sekretara Skupštine grada iznosila 94.230 dinara.

 

Prema prijavi о imovini i prihodima, koje je u aprilu 2022. godine Agencije za sprečavanje korupcije dostavio valjevski gradonačelnik Lazar Gojković njegova mesečna zarada je 124.916 dinara. Mesečna zarada zamenika gradonačelnika Nemanje Petrovića, prema prijavi koju je dostavio u maju ove godine, iznosi 116.639 dinara. Nove prijave, pretpostavljamo da je podneo, načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojše Petronića još uvek nema na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, pored njegovog imena piše da je načelnik Opštinske uprave u Vladimircima.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 29 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 18 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.