Ulica dr Pantića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica dr Pantića (foto: Đorđe Đoković)
21.10.2022, 06:51

Kategorizacija ulica i puteva na teritoriji grada Valjeva

č: | fb:

Gradska uprava grada Valjeva raspisala je javnu nabavku - Izrada studije kategorizacije ulica i puteva na teritoriji grada Valjeva. Procenjena vrednost ove javne nabavke je 4.166.666 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 1. novembar 2022. godine.

 

Kako je navedeno u projektnom zadatku za izradu ove studije, obaveza ponuđača je da izradi kategorizaciju gradske ulične mreže i mreže lokalnih puteva i izradi referentni sistem ulične mreže i opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Valjevo.

 

Referentni sistem omogućio bi korisniku dobijanje suštinskih podataka putne mreže i to: naziv, kategorizaciju i dužinu saobraćajnice. Zatim vrstu zastora i kolovozne konstrukcije, širinu i elemente poprečnog profila, lokaciju (pripadnost mesnoj zajednici), početak i kraj saobraćajnce, čvorne tačke preseka sa drugim saobraćajnicama putne mreže, jedinstvene oznake, kao i popis parcela kroz koje saobraćajnica prolazi i vlasništvo parcela kroz koje je provučena saobraćajnica.

 

U projektnom zadatku je naglašeno da je ponuđač dužan da sve tražene podatke prikupi obilaskom lokacija.

 

Ovako izrađen Referentni sistem puteva i ulica omogućava efikasniji način utvrđivanja nadležnosti nad ulicama i putevima po pitanju održavanja putne mreže, ali i bolju organizaciju rada zimske službe kada je reč o prioritetima za čišćenje snega.

 

 

Referentni sistem dostaviti kao MS Access bazu podataka i kao digitalizovanu Google Earth kartu referentnog sistema mreže gradskih i prigradskih puteva, sa prikazom svih saobraćajnica putne mreže. Bazu podataka kreirati tako da omogućava ažuriranje podataka, piše u projektnom zadatku za izradu studije kategorizacije ulica i puteva na teritoriji grada Valjeva.

Aktuelno

Zelena površina u Naselju Milorada Pavlovića (12.02.) (foto: Kolubarske.rs)
Inspekcijska igranka Pre 23 sati 44 minuta

Vlast štiti pojedince na štetu građana

Kako funkcionišu gradske inspekcije, kako vlast štiti pojedinice, a ne građane, najbolje pokazuje primer Naselja "Milorada Pavlovića" i uništena javna zelena površina zbog građevinskih radova na...  · 15 komentara

Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Izveštaj Pre 20 sati 6 minuta

Vazduh u Valjevu jutros bio "veoma loš"

Vazduh u Valjevu je jutros u 10 časova bio u kategoriji "veoma loš", objavljeno je na sajtu Zavoda za javno zdravlje. Tokom pet dana prošle nedelje stanovnici Valjeva bili izloženi zagađenju jer je...  · 1 komentar