Vrtić Bambi (foto: Kolubarske.rs)
Vrtić Bambi (foto: Kolubarske.rs)
12.12.2022, 07:56

Zašto gradsko rukovodstvo ćuti o rekonstrukciji vrtića Bambi? Šta se krije od građana?

č: | fb:

Udruženje građana Valjevski pokret otpora (VPO) pita gradsku vlast zbog čega je rekonstrukcija i dogradnja obdaništa "Bambi" u Naselju oslobodilaca Valjeva, o kojoj se priča još od 2015. godine, obavijena velom tajne, toliko da su izvori Valjevskog pokreta otpora iz Gradske uprave skoro šapatom govorili o tome.

 

Kako se navodi u saopštenju ovog udružrnja građana, to ćutanje gradske vlasti o jednom značajnom građevinskom projektu čudi utoliko više jer smo "već smo navikli da sve što uradi lokalna vlast, vođena 'proviđenjem' njihovog vođe, bezobrazno pompezno promoviše kao da to plaća iz svog džepa, a ne iz budžeta našeg grada".

 

Prema nezvaničnim saznanjima Valjevskog pokreta otpora, radove na rekonstrukciji i dogradnji obdaništa "Bambi" finansiraće Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, te da se radovi izvode po projektu i pratećoj dokumentaciji koji je obezbedila lokalna samouprava i da je određen rok za izvođenje radova projektovan tako da će već u sledećoj upisnoj godini obdanište imati veće kapacitete. I tu, kako navodi VPO, nema ništa sporno jer kako naš narod kaže "poklonu se u zube ne gleda".

 

"Međutim, u celoj toj priči ima i jedna nejasnoća s obzirom na to da se kao izvođač radova pominje, verovali ili ne, građevinska firma sa područja Kosova i Metohije, čije poslovno ime naši izvori nisu uspeli da saznaju. Znamo da su firme miljenice lokalne vlasti trenutno zauzete izvođenjem radova na više objekata u gradu pa je to verovatno razlog njihovog neangažovanja, a verujemo i da finansijer radova sigurno neće dopustiti da se neko igra njegovim novcem. Ali zaista neverovatno zvuči da nijedna druga građevinska firma iz Valjeva ili makar iz naše neposredne okoline nije ispunjavala uslove za izvođenje ovih radova i da je angažovana firma iz naše južne pokrajine? Zbog čega se novac, koji drugi daju našem gradu, preliva u džepove nekoga ko sa Valjevom nema nikakve veze? Kako se zove ta firma, ko su vlasnici te firme i zbog čega su baš oni odabrani za izvođenje ovog posla?", pita Valjevski pokret otpora.

 

Ovo Udruženje građana traži od lokalne vlasti, jer je to njena dužnost i obaveza, da javno saopšti sve detalje u vezi ovog projekta kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije pogotovo jer je opšte poznato kako se ranije postupalo sa novcem iz donacija drugih država, kao i štetne posledice takvog postupanja po ugled našeg grada.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 22 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 11 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.