Vrtić Bambi (foto: Kolubarske.rs)
Vrtić Bambi (foto: Kolubarske.rs)
13.12.2022, 11:16

Detalji oko radova na vrtiću Bambi biće poznati nakon potpisivanja protokola sa ambasadom SAD

č: | fb:

Udruženje građana Valjevski pokret otpora (VPO) je javno upitalo gradsku vlast zbog čega je rekonstrukcija i dogradnja obdaništa "Bambi" u Naselju oslobodilaca Valjeva, o kojoj se priča još od 2015. godine, obavijena velom tajne.

 

U saopštenju za javnost, ovo udruženje navodi da je, prema nezvaničnim informacijama iz Gradske uprave, posao rekonstrukcije vrtića dobila firma sa Kosova i Metohije, a radove će finansirati ambasada Sjedinjenih američkih država.

 

S obzirom na to da se Gradska uprava nije oglasila, niti odgovorila na ova pitanja, Kolubarske.rs su potražile odgovore od nadležnih u Gradskoj upravi.

 

Rečeno nam je da rekonstrukcija i dogradnja vrtića "Bambi" nije obavijena velom tajne, ali da o tome nije javno govoreno jer još uvek nije potpisam protokol o saradnji sa ambasadom SAD o realizaciji projekta.

 

- Projekat rekonstrukcija i dogradnja vrtića "Bambi" je "prošao" kod američke ambasade, ali još uvek nemamo zvaničnu potvrdu da su nam odobrena sredstva. Čim informacija bude zvanična i potpišemo protokol o saradnji, svakako ćemo se oglasiti. Nema razloga da bilo šta krijemo, naročito zbog toga što je ova donacija vredna i značajna jer je u interesu dece i građana - kaže sagovornik Kolubarskih.rs iz Gradske uprave.

 

Na pitanje da li su tačne nezvanične informacije koje je saopštilo Udruženje građana Valjevski pokret otpora da će rekonstrukciju vrtića u valjevskom naselju raditi jedna firma sa Kosova i Metohije, čak se nezvanično pominje jedna albanska firma, naš sagovornik tvrdi da to nije tačno.

 

- Ukoliko nam sredstva budu odobrena, najverovatnije će Gradska uprava raspisati javnu nabavku za rekonstrukciju i dogradnju obdaništa "Bambi", tako da nema ni govora da je već poznat izvođač radova – izričit je sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Podsetimo, još 2015. godine najavljeno je nadziđivanje objekta "Bambi", gde bi se dobio smeštajni prostor za 120 do 150 mališana. Idejni projekat rekonstrukcije obdaništa u valjevskom naselju urađen je još 2012.godine i ideja tadašnjeg rukovodstva je bila da se uprava Ustanove iz "Zvončića" u ulici Vlade Danilovića preseli u taj rekonstruisani prostor, gde bi se izgradile i sobe za osamdesetoro dece, a da se kancelarije uprave u "Zvončiću" adaptiraju u boravišni prostor. Od te ideje se odustalo, jer iziskuje velika sredstva. Zato je odlučeno da se na osnovu idejnog projekta od pre deset godina uradi glavni projekat rekonstrukcije obdaništa "Bambi", a da se novac obezbedi iz donacije

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 7 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 3 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara