Dobitnici Dijamantske plakete (foto: www.valjevo.rs)
Dobitnici Dijamantske plakete (foto: www.valjevo.rs)
23.12.2022, 07:59

Valjevo dobitnik dijamantske plakete "Šampion solidarnosti"

č: | fb:

Grad Valjevo dobitnik je dijamantske plakete "Šampion solidarnosti", najvišeg priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije, za učešće u zimskoj i letnjoj kampanji 2022. godine i najveći broj davalaca krvi, saopštila je PR služba Grada.

 


Kako se navodi u saopštenju, tim povodom, u Požarevcu je organizovan novogodišnji prijem Instituta za transfuziju krvi, na kome je uručeno priznanje. Pored Valjeva, dobitnici dijamantske plakete "Šampion solidarnosti" su Požarevac, Koceljeva, Golubac, Lajkovac, Smederevo, Loznica, Obrenovac, Velika Plana, Petrovac, Šabac i Smederevska Palanka.

 

U ime grada Valjeva priznanje su primili član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Marko Jevtić, predsednik Crvenog krsta Valjevo i nacionalne Komisije za dobrovoljno davanje krvi Crvenog krsta Srbije i potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović i sekretar Crvenog krsta u Valjevu Aleksandar Tomić.

 

Naš grad je osvojio četvrto uzastopno priznanje, a treću dijamantsku plaketu, u konkurenciji 44 grada i opština. Zahvaljujući humanosti naših sugrađana, kojih je bilo više od 1500, tokom letnje kampanje je prikupljeno 888, a zaključno sa novembrom 2717 jedinica u 2022, što je porast u odnosu na prošlu godinu, kada je sakupljeno 2361 jedinica.

 

Sa 2717 jedinica ostvaren je cilj od 3,1 posto u odnosu na broj stanovnika, na 72 planirane akcije koje je organizovala Gradska organizacija Crvenog krsta.

 

Valjevci su i ove godine pokazali svoju humanost i spremnost da dobrovoljnim davanjem krvi pomognu svima kojima je pomoć potrebna.

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 18 sati 30 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 7 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 10 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.