Klizalište na Studentu (foto: Đorđe Đoković)
Klizalište na Studentu (foto: Đorđe Đoković)
03.01.2023, 07:24

Otvoreno klizalište na Studentu

č: | fb:

Na terenu "Student" sinoć je otvoreno klizalište, a ulaz za sve ljubitelje klizanja je besplatan. Troškove ove godine "pokriva" Ustanova za fizičku kulturu "Valis" koja je za uslugu organizovanja klizališta beogradskoj firmi "Gemtehnik", koja je bila jedini ponuđač na javnoj nabavci, platila 3.240.000 sa PDV-om. Pored tog iznosa "Valis" će paltiti troškove struje i vode.

 

Pre tri godine, kada je klizalište bilo postavljeno na platou Centra za kulturu, za taj posao beogradskoj firmi "Gemtehnik" je plaćeno 1,2 miliona dinara sa PDV-om, dok je račune za struju i vodu platio Centar za kulturu.

 

Tada su građani Valjeva mogli da koriste osam besplatnih termina, po četiri u januaru i februaru, i to od 9 do 10 časova pre podne. Sve ostale termine beogradska firma je naplaćivala, uz korišćenje klizaljki, za 90 minuta klizanja 150 dinara.

Klizalište na Studentu

Klizalište na Studentu (Foto: Đorđe Đoković)

Klizalište će biti otvoreno do kraja februara

 

Klizalište u Valjevu bi trebalo da bude otvoreno do kraja februara. Kako je saopšteno iz Ustanove za fizičku kulturu "Valis", u početnom periodu, zbog visokih dnevnih temperatura, radno vreme klizališta će biti od 18 do 22 časa.

 

Obezbeđeno je 100 pari klizaljki, a za iznajmljivanje je potrebno pokazati neki lični dokument - lična karta, zdravstvena knjižica, đačka knjižica. 

Aktuelno