Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
14.01.2023, 08:06

Povećan broj pregleda odraslih u Kovid ambulanti

č: | fb:

Posle novogodišnjih i božićnih praznika postepeno je povećavan broj pregleda pacijenata u Kovid ambulanti Novo naselje, da bi prethodnih par dana dostigao cifru 200.

 

Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih dr Branislav Jovanović kaže da je Dom zdravlja Valjevo povećao broj lekara u Kovid ambulanti na četiri u smeni, tako da je čekanje smanjeno.

 

- Najčešći simptomi su: povišena temperatura, bol u grlu, kašalj, opšta malaksalost. U većini slučajeva to su uobičajene respiratorne infekcije, što potvrđuje podatak da od stotinak testiranih ljudi na koronavirus imamo 5-6 pozitivnih. Pojavio se i grip, imali smo u decembru tri potvrđena slučaja, tako da se sada prepliću simptomi opštih respiratornih infekcija, gripa i kovida. U svakom slučaju, pacijenti sa takvom simptomatologijom moraju da se jave u Kovid ambulantu – naglašava dr Jovanović.

Branislav Jovanović

Branislav Jovanović (Foto: Branko Petrović)

 

Dr Jovanović sugeriše sugrađanima da budu oprezni, pogotovo rizične grupe pacijenata, jer epidemija nije završena, tu su i druge virusne infekcije. Savetuje da se radi na imunitetu, više kretanja kada to vremenske prilike dozvole, konzumirati voće i povrće i unositi dosta tečnosti.

 

Radno vreme Kovid ambulante, prema odluci Ministarstva zdravlja, je od 7 do 17 časova. Kao i ranije kada je ambulanta premeštana u Novo naselje, dijagnostika je zaokružena: pregled lekara, analiza krvi, testiranje na koronavirus i snimanje pluća mobilnim rendgen aparatom.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara