Apoteka
Apoteka "101" (foto: Đorđe Đoković)
24.01.2023, 10:17

SSP: Valjevska vlast tek nakon dve godine shvatila da je jedino rešenje za apoteku koncesija

č: | fb:

Gradska SNS vlast je tek posle dve godine shvatila da je jedino rešenje za Zdravstvenu ustanovu Apoteka "Valjevo" ono koje je još pre dve godine predložio GrO Stranke slobode i pravde, a to je koncesija, te je 29. novembra prošle godine objavljen javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou grada Valjeva i opština Ljig i Mionica.

 

"Kako krajem ove nedelje ističe rok za dostavljanje ponuda, za očekivati je da u prvoj polovini februara bude izabran najpovoljniji ponuđač i da konačno grad Valjevo dobije dežurnu apoteku", navodi se u saopštenju GrO SSP.

 

Valjevski odbor Stranke slobode i pravde podseća da je još pre dve godine, tačnije u decembru 2020. godine, SSP na  konfereciji za novinare upozorila da u našem gradu ne postoji dežurna apoteka te da građani, u toku noći, moraju da putuju do Šapca ili Lazarevca kako bi u hitnim slučajevima nabavili neophodne lekove.

 

"Takođe smo upozorili na alarmantno finansijsko stanje u Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Valjevo i izneli predlog za rešavanje nastalih problema, a to je da se kroz koncesiju nađe privatni partner koji će profesionalnim menadžmentom omogućiti poslovanje ZU Apoteka Valjevo uz uslov da budući koncesionar obezbedi da jedna apoteka na teritoriji grada bude dežurna apoteka odnosno apoteka koja će raditi 24 sata neprekidno", navodi se u saopštenju.

 

Stranka slobode i pravde poručuje da će i ubuduće ukazivati na probleme u našem gradu i davati predloge za njihovo rešenje jer "sadašnja vlast nema niti ideje niti kadrovski potencijal za realizaciju istih".

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...