Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
27.01.2023, 08:04

Na proleće konačno sređivanje trotoara

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku redovno ordržavanje trotoara. Procenjena vrednost radova je 12,5 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda je 10. februar.

 

U tehničkoj specifikaciji je navedeno da će biti zamenjeni betonski i kameni ivičnjaci koji su oštećeni korenjem stabala, trotoari presvučeni novim slojem asfalta i zamenjene polomljene i potonule behaton i granitne ploče.

 

Trotoari u centralnim gradskim ulicama su značajno propali i oštećeni, naročito u Karađorđevoj od Sinđelićeve do Uzun Mirkove ulice gde su na nekoliko mesta behaton ploče polomljene i iskrivljene, što je opasnost za pešake.

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (Foto: Kolubarske.rs)

Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište kaže da će te polomljene ploče u centralnoj gradskoj ulici biti zamenjene, a najveća oštećenja su na ulazima u stambene blokove, poput onog kod "uzorovih zgrada" gde će morati da se radi podbetoniranje što, kako je rekao, ranije nije urađeno otuda su ploče pucale prilikom prelaska vozila preko njih. Dodaje da je negde potrebno zameniti samo ivičnjake, a negde će biti presvučen asfaltom samo deo trotoara.

 

Vuković kaže da je u planu rekonstrukcija trotoara u onim delovima grada gde je najveća frekvencija, a koji su značajno oštećeni. On nije naveo koji trotoari su na spisku, jer, kako je rekao, neki poslovi se ne mogu precizno definisati poput obima radova na redovnom održavanju trotoaru, pa samim tim objavljivanje spiska radova, bez garancije da će biti i realizovani, bilo bi neozbiljno i obmanjivanje javnosti. 

Trotoar u Ulici vojvode Mišića

Trotoar u Ulici vojvode Mišića (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na pitanje da li je u planu rekonstrukcija trotoara u Ulici vojvode Mišića, leva strana od "duplih traka" do ulaska u kasarnu, Vuković odgovara potvrdno, ali naglašava da će biti rekonstruisani istovremeno kada se bude radila ulica. Nada se da će to biti realizovano u ovoj godini, s obzirom na to da je "ulica u jako lošem stanju". Prema njegovim rečima te radove će finansirati JP "Putevi Srbije", s obzirom na to da je ta deonica državni put Valjevo-Šabac.

Trotoar pored Muzeja

Trotoar pored Muzeja (Foto: Kolubarske.rs)

 

Vuković nije odgovorio na pitanje Kolubarskih.rs da li će konačno biti sređen trotoar u Čika Ljubinoj ulici, leva strana pored Muzeja, koji je značajno oštećen. Pitali smo ga da li postoji mogućnost da bar tih nekoliko desetina metara, od Ulice Vuka Karadžića do Trga vojvode Mišića, bude popločano? Ako je već propuštena prilika da se pored Muzeja postave behaton ploče prošle godine, prilikom rekonstruikcije Ulice Vuka Karadžića, možda to može da se uradi ove godine. Ipak je to centar grada i zaslužuje bolji trotoar!    

 

Podsetimo, rekonstrukcija trotoara gradskih ulica nije rađena tri godine, 2020. je za te poslove iz budžeta izdvojeno oko 6,4 miliona dinara.

Aktuelno

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 22 sati 31 minuta

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara

Kulturni centar u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
Radovi iz IUS "Trnavac" Pre 17 sati 58 minuta

"Izbor iz kolekcije" u Kulturnom centru u Mionici

U Umetničkom legatu Kulturnog centra u Mionici biće otvorena izložba radova "Izbor iz kolekcije", iz bogate zbirke savremenog likovnog stvaralaštva koju Internacionalni umetnički studio "Radovan...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
U Sinđelićevoj ulici 17.03.2024

Pucnjava u Valjevu, upucan muškarac

U subotu pola sata pre ponoći dogodila se pucnjava u Valjevu u Sinđelićevoj ulici u blizini KK "Student". Upucan je muškarac S. T. (25) iz Valjeva.    Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju...  · 12 komentara