Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
30.01.2023, 12:27

Poziv za nagradu grada Valjeva za 2022. godinu

č: | fb:

Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva, koja će biti dodeljena pojedincu, grupi za zajednički delo ili pravnom licu za izuzetne rezultate ostvarene u različitim oblastima. 


Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave praznika Dana grada Valjeva, 20. marta

 

U obaveštenju o uslovima za dodeljivanje nagrade Valjeva za 2022. godinu je naznačeno da se nagrada dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti:

 

  • privreda; poljoprivreda; obrazovanje i vaspitanje; stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata; nauka, inovacija i pronalazaštvo; urbanizam i arhitektura; zaštita životne sredine; medicina i briga o zdravlju; socijlna zaštita i humanitarni rad; humanost; umetnost i kultura; čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja; informisanje i društveno angažovanje; i sport.

 

U jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada, i to po jedna nagrada za svaku oblast. Za pojedinu oblast ne mora se u svakoj godini dodeliti nagrada. Izuzetno, u jednoj godini mogu se dodeliti dve nagrade za jednu oblast, navedeno je u obaveštenju o uslovima za dodeljivanje nagrade.

 

Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, za humanitarni rad i brigu o ljudima, i za afirmaciju grada.

 

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

 

Predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji za dodelu nagrade preko pisarnice Gradske uprave. Rok za podnošenje predloga je 16. 02. 2023. godine.

 

Odluku o dodeljivanju nagrade donosi Skupština grada Valjeva na predlog Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva.

 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 3 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara