Savetodavni rad sa građanima (foto: Branko Petrović)
Savetodavni rad sa građanima (foto: Branko Petrović)
03.02.2023, 10:37

Savetodavni rad sa građanima o imunizaciji protiv kovid-19

č: | fb:

Posle akcije, početkom nedelje, u Udruženju penzionera, Domzdravlja Valjevo (Služba polivalentne patronaže) je u ambulanti Peti puk organizovao akciju promocije vakcinacije protiv kovid-19.

 

Građani su imali priliku da se informišu o imunizaciji protiv ove bolesti, da sa zdravstvenim radnicima razgovaraju o svojim stavovima i dilemama o vakcinaciji. Takođe, mogli su da prekontrolišu krvnipritisak i nivo šećera u krvi. U razgovoru su učestvovali i članovi Tima za implementaciju projekta Svetske zdravstvene organizacije.

Vesna Pavlović

Vesna Pavlović (Foto: Branko Petrović)

 

Vesna Pavlović, glavna sestra Patronaže istakla je: "Možda je sada manje u fokusu, ali svedoci smo koliko je kovid-19 uticao na zdravstveno stanje pojedinaca, naše nacije i globalno. Zato podsećamo sugrađane da je, uz ostale preventivne mere, vakcinacija izuzetno značajna. Pozivamo one koji to do sada nisu učinili da razmišljaju o otpočinjanju vakcinacije, a one koji jesu da prime dodatne buster doze, pogotovo stariji sugrađani i hronični bolesnici. Sada je na raspolaganju najnovija, bivalentna vakcina, koja se prima kao buster posle tri primljene doze, a može se primiti tri meseca nakon prethodne. Naš Dom zdravlja raspolaže bivalentom vakcinom i građani se svakog radnog dana od 7 do 13 sati mogu posavetovati sa lekarom, razrešiti svoje dileme i odlučiti se za vakcinaciju".

 

Akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Valjevu se organizuje u okviru projekta "Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19", u saradnji sa nevladinom organizacijom "Asocijacija Duga",a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

 

U okviru projekta tokom februara biće održano još promotivnih aktivnosti. Dom zdravlja Valjevo će organizovati predavanje za sugrađane starije od 60 godina i hronične bolesnike, kao i ostale zainteresovane građane, o značaju imunizacije protiv kovid-19, uz mogućnost vakcinacije posle predavanja.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 1 sati 17 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara