OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
05.02.2023, 08:10

Osnovna škola "Andra Savčić" realizuje projekat u okviru Erazmus programa

č: | fb:

Osnovna škola "Andra Savčić" je posredstvom fondacije "Tempus" konkurisala za finansiranje realizacije projekta "Razvojni model podrške učenicima sa teškoćama u razvoju kao indikator celokupnog razvoja učenika" u okviru Erazmus+ programa Evropske unije, koji obezbeđuje finansiranje projekata u oblasti obrazovanja.

 

Milica Vojić Marković diplomirani pedagog kaže da je projekat prihvaćen, tako da je škola dobila dva partnera: Italiju za posebnu obuku i Portigaliju, školski centar iz Barcelosa, gde će nastavnici pratiti rad svojih kolega na problemima koji su označili i jedni i drugi.

 

- Prvo smo prošli ozbiljne procedure da bismo verifikovali školu u Fondaciji "Tempus", zatim smo prolazili brojne  i zahtevne obuke, a onda smo konkurisali sa projektom: "Razvojni model podrške učenicima sa teškoćama u razvoju kao  indikator celokupnog razvoja učenika". Ovih dana u Palermo idu naše dve koleginice, dok će šest koleginica u martu krenuti u Barcelos - najavljuje Vojić Marković.

 

Ona objašnjava proceduru izbora kolega koji učestvuju u realizaciji projekta i koji će otputovati u Italiju i Portugaliju.

 

- U školi je bio objavljen javni konkurs, sa preciznim uslovima, pa je komisija, na osnovu ispunjenosti uslova, izabrala kandidate. Zatim je škola za njih organizovala, naravno u svojim uslovima, časove stranih jezika, kulturološke pripreme, psihološke radionice i čitav niz drugih sadržaja, koji će im pomoći u radu na ovom studijskom putovanju. U školi ostaje tim za podršku, koji će rešavati svaki, eventualni, iskrsli problem. Ovaj tim je već pripremio sav radni materijal za studijsko putovanje - navodi Milica Vojić Marković i dodaje:

 

- Ceo proces je vrlo delikatan i precizan, kontrolisan i od Fondacije "Temus" i od same škole. Traži mnogo rada, znanja, posvećenosti, ali u toku priprema podiže sve kapacitete škole, povezuje kolege, stvara neku finu energiju. Naravno, kada se nastavnici vrate sa novim znanjima i iskustvima, to će bito još jedan doprinos kvalitetu škole - zaključuje pedagog osnovne škole "Andra Savčić", Milica Vojić Marković.

 

Najavljuje i novi projekat, kaže da škola ponovo želi da se bavi decom kojima je potrebna posebna podrška.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 6 sati 49 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 9 sati 26 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara