Branko Ivković i dr Jasmina Pašić (foto: Kolubarske.rs)
Branko Ivković i dr Jasmina Pašić (foto: Kolubarske.rs)
08.02.2023, 10:10

VPO: Jedina koalicija koja može biti pobednička je koalicija građana, sve ostalo su obične iluzije!

č: | fb:

Redovni lokalni izbori u Valjevu trebalo bi da se održe polovinom naredne godine, ali je vrlo moguće da će biti održani već tokom ove jeseni, rečeno je na konferenciji za novinare Udruženja građana Valjevski pokret otpora (VPO).

 

"Naš plan je da do leta budemo spremni za naredne izbore bez obzira na to kada će biti održani", rekao je zakonski zastupnik udruženja Branko Ivković i dodao da jedina koalicija koja može biti pobednička je koalicija građana Valjeva, sve ostalo su obične iluzije!

 

"Pitanje na koje svako od nas mora da odgovori glasi: da li želimo da se borimo za našu budućnost ili smo se zaista predali beznađu? Možemo mi svaki dan da sedimo ovde i da građanima pričamo o nedelima ove vlasti, kako lažu, kradu, otimaju i skrnave sve ono po čemu je ovaj grad nekada bio poznat, ali građani sve to već znaju i bez nas. Apatija je postale naša nacionalna osobina. Moramo biti iskreni i prema sebi i prema građanima - u ovoj državi na nacionalnom nivou ne postoji politička organizacija, koja iskreno želi da se suprostavi ovom zlu. Najveći deo njih je ili napravljen ili kupljen od strane režima, a njihov rad se uglavnom svodi na obično politikanstvo", kazao je Ivković.

 

Stav Valjevskog pokreta otpora je da se ovakav politički sistem ne može popraviti već se mora graditi iz temelja, a jedini način da se to ostvari jeste da se počne od lokalnih zajednica samoorganizovanjem građana, koji se neće kriti iza uobičajenih fraza kako njih politika ne zanima, već će na sledećim izborima, bez ikakvog respekta, izaći na crtu ovom zlu.

 

"Mnogi će reći da je ovo što govorimo utopija uz obrazloženje da se sve bitne odluke u ovom društvu decenijama donose u centralama tzv. velikih stranaka ili u stranim ambasadama", naveo je Ivković i upitao da li neko zaista veruje da je Miloševićev režim pao u jednom danu, tog famoznog 5. oktobra, ili je njegov pad počeo 1996. i 1997. godine kada je na lokalnim izborima izgubio skoro sve veće gradove u Srbiji, kada su građani skinuli okove u sredinama u kojima žive?

Branko Ivković i dr Jasmina Pašić

Branko Ivković i dr Jasmina Pašić (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Svi znamo kako ovaj zli režim funkcioniše. Aleksandar Vučić ne zove lično zaposlene u javnim preduzećima, Gradskoj upravi i državnim službama da ih ucenjuje i preti. Ne zove on ni ljude koji se bave privatnim poslom da ih ucenjuje slanjem raznih inspekcija. Svi znamo da to čine njegove sluge iz našeg komšiluka! Ti marginalci su pokretačka snaga ovog nakaradnog sistema i njegov najveći oslonac, i sve dok ne pokidamo taj lanac ucena i pretnji u sredinama u kojima živimo nećemo se pomeriti sa mrtve tačke. Kada vaspitačica vrtića, referent sa četvrtog sprata zgrade Grada, vozač iz Vidraka, medicinska sestra iz Doma zdravlja, i svi ostali ne budu morali da skupljaju kapilarne glasove, da slikaju glasačke listiće i da strepe od otkaza zbog neposlušnosti lokalnim slugama režima, kraj ovom košmaru će biti nadohvat ruke", poručio je Branko Ivković.

 

Valjevski pokret otpora kao jedino rešenje za izlazak iz ovog začaranog kruga vidi u tome da svi pošteni i časni građani Valjeva, oni koji se neće prodati za šaku srebrnjaka, oni koji "ne moraju" i koji "smeju", izađu na naredne lokalne izbore sa jednom listom, lišenom stranačkih dilova i nagodbi na kakve smo navikli u prethodnim decenijama.

 

"To je prvi i neophodan korak jer su sve priče već ispričane, a jedini način da ih srušimo je da ih pobedimo na izborima, a zatim ćemo, ako zatreba, izbornu volju građana braniti svim sredstvima. Naredne lokalne izbori mi građani ne smemo dočekati nespremni, a ako se sami ne organizujemo biće to nova propuštena prilika, možda i poslednja za naš grad. Ako sami ne osvojimo slobodu niko nam je neće pokloniti!", zaključio je Ivković.

 

Prema njegovim rečima Valjevski pokret otpora je prva politička organizacija u celoj državi koja je od danas u kampanji za naredne lokalne izbore!

 

"Pozivamo građane da nam se sami jave, da ne čekaju naš poziv, da napravimo zajedno listu kandidata za odbornike sastavljenu od časnih, poštenih i hrabrih ljudi, koji će vratiti slobodu i život u naš grad!", rekao je Branko Ivković, zakonski zastupnik udruženja VPO.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 34 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 44 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara