Dvorište u Karađorđevoj 101 (foto: Kolubarske.rs)
Dvorište u Karađorđevoj 101 (foto: Kolubarske.rs)
22.02.2023, 07:59

Seča drveća zbog izgradnje parkinga u Karađorđevoj 101?

č: | fb:

U planu je izgradnja parkinga u dvorištu zgrada u Karađorđevoj ulici 101. Ovu parcelu, koja je u vlasništvu Grada, koristili su uglavnom stanari, a nakon asfaltiranja biće javno parkiralište gde se parking plaća, rečeno nam je u Gradskoj upravi.

 

U tehničkoj specifikaciji javne nabavke Investiciono održavanje parkinga u Karađorđevoj 101, piše – "sečenje drveća motornom testerom sa kresanjem grana - 9 komada". Na pitanje Kolubarskih.rs da li to znači da će biti posečeno devet stabala u dvorištu zgrada u Karađorđevoj 101, zbog izgradnje parkinga, Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište, kaže da drveće neće biti posečeno. Zamoljen da pojasni rečenicu u tehničkoj specifikaciji "sečenje drveća motornom testerom sa kresanjem grana", kaže da "precizne podatke treba da uzme od lica koje je spremalo javnu nabavku", a da "za detaljnije informacije postoji procedura".

 

Međutim, u Gradskoj upravi ni nakon dvadeset dana nismo uspeli da saznamo da li će u dvorištu u centru grada u Karađorđevoj 101 biti posečeno devet stabala kako bi bio izgrađen javni parking, kao ni koliko parking mesta će biti obezbeđeno.

Dvorište u Karađorđevoj 101

Dvorište u Karađorđevoj 101 (Foto: Kolubarske.rs)

Prema tehničkoj specifikaciji zbog uređenja parkinga, pored seče drveća i kresanja grana, biće srušeni i uklonjeni montažni pomoćni objekati površine 29 metara kvadratnih. Biće urađena i atmosferska kanalizacija.

 

Procenjena vrednost javne nabavke Investiciono održavanje parkinga u Karađorđevoj 101 je oko 3,3 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda ističe danas. Prema ugovoru, radovi treba da budu okončani u roku od 60 radnih dana od dana uvođenja u posao.

Dvorište u Karađorđevoj 101

Dvorište u Karađorđevoj 101 (Foto: Kolubarske.rs)

 

Sagovornici Kolubarskih.rs, stanari Karađorđeve 101, kažu da im nije poznato da će u dvorištu biti posečeno drveće zbog izgradnje javnog parkinga. Smatraju da će biti "skuplja dara nego mera", jer će se dobiti beznačajan broj mesta na kojima će se naplaćivati parkiranje, a izgubiće se zelenilo i prostor gde se igraju deca.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 18 sati 53 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 18 sati 52 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava 22.09.2023

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...