Dvorište u Karađorđevoj 101 (foto: Kolubarske.rs)
Dvorište u Karađorđevoj 101 (foto: Kolubarske.rs)
22.02.2023, 07:59

Seča drveća zbog izgradnje parkinga u Karađorđevoj 101?

č: | fb:

U planu je izgradnja parkinga u dvorištu zgrada u Karađorđevoj ulici 101. Ovu parcelu, koja je u vlasništvu Grada, koristili su uglavnom stanari, a nakon asfaltiranja biće javno parkiralište gde se parking plaća, rečeno nam je u Gradskoj upravi.

 

U tehničkoj specifikaciji javne nabavke Investiciono održavanje parkinga u Karađorđevoj 101, piše – "sečenje drveća motornom testerom sa kresanjem grana - 9 komada". Na pitanje Kolubarskih.rs da li to znači da će biti posečeno devet stabala u dvorištu zgrada u Karađorđevoj 101, zbog izgradnje parkinga, Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište, kaže da drveće neće biti posečeno. Zamoljen da pojasni rečenicu u tehničkoj specifikaciji "sečenje drveća motornom testerom sa kresanjem grana", kaže da "precizne podatke treba da uzme od lica koje je spremalo javnu nabavku", a da "za detaljnije informacije postoji procedura".

 

Međutim, u Gradskoj upravi ni nakon dvadeset dana nismo uspeli da saznamo da li će u dvorištu u centru grada u Karađorđevoj 101 biti posečeno devet stabala kako bi bio izgrađen javni parking, kao ni koliko parking mesta će biti obezbeđeno.

Dvorište u Karađorđevoj 101

Dvorište u Karađorđevoj 101 (Foto: Kolubarske.rs)

Prema tehničkoj specifikaciji zbog uređenja parkinga, pored seče drveća i kresanja grana, biće srušeni i uklonjeni montažni pomoćni objekati površine 29 metara kvadratnih. Biće urađena i atmosferska kanalizacija.

 

Procenjena vrednost javne nabavke Investiciono održavanje parkinga u Karađorđevoj 101 je oko 3,3 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda ističe danas. Prema ugovoru, radovi treba da budu okončani u roku od 60 radnih dana od dana uvođenja u posao.

Dvorište u Karađorđevoj 101

Dvorište u Karađorđevoj 101 (Foto: Kolubarske.rs)

 

Sagovornici Kolubarskih.rs, stanari Karađorđeve 101, kažu da im nije poznato da će u dvorištu biti posečeno drveće zbog izgradnje javnog parkinga. Smatraju da će biti "skuplja dara nego mera", jer će se dobiti beznačajan broj mesta na kojima će se naplaćivati parkiranje, a izgubiće se zelenilo i prostor gde se igraju deca.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 50 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 49 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar