Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2023, 08:01

Projekat "Posao po meri" i u Valjevu

č: | fb:

Valjevo je među šest gradova u Srbiji u kojima će u naredne četiri godine biti realizovan projekat "Posao po meri", koji će osobama s invaliditetom pomoći da ostvare pravo na jednak pristup zapošljavanju.

 

Kako prenosi RTV, reč je o projektu koji Američka agencija za međunarodni razvoj finansira sa dva miliona dolara, a nosilac je Forum mladih s invaliditetom, uz podršku Fondacije Divac, Smart kolektiva i Centra za nezavisni život osoba s invaliditetom. Aktivnosti u Valjevu vezane za projekat realizovaće humanitarna organizacija Caritas Srbija.

 

"Novi, Sad, Subotica, Zrenjanin, Beograd, Valjevo i Niš od septembra će obezbediti kancelarije i obučene savetnike koji će osobama sa invaliditetom pružati podršku u zapošljavanju", najavila je Jovana Krivokuća-Milovanović iz Foruma mladih s invaliditetom

 

Planirano je da do jula 2026. godine 1.500 osoba s invaliditetom unapredi veštine potrebne za zapošljavanje, kao i da se unaprede kapaciteti do 200 poslodavaca voljnih da zaposle osobe s invaliditetom. Biće uključeno i više od 100 donosilaca odluka na lokalnom i nacionalnom nivou.

 

 

 

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 8 sati 50 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 6 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara