Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2023, 08:01

Projekat "Posao po meri" i u Valjevu

č: | fb:

Valjevo je među šest gradova u Srbiji u kojima će u naredne četiri godine biti realizovan projekat "Posao po meri", koji će osobama s invaliditetom pomoći da ostvare pravo na jednak pristup zapošljavanju.

 

Kako prenosi RTV, reč je o projektu koji Američka agencija za međunarodni razvoj finansira sa dva miliona dolara, a nosilac je Forum mladih s invaliditetom, uz podršku Fondacije Divac, Smart kolektiva i Centra za nezavisni život osoba s invaliditetom. Aktivnosti u Valjevu vezane za projekat realizovaće humanitarna organizacija Caritas Srbija.

 

"Novi, Sad, Subotica, Zrenjanin, Beograd, Valjevo i Niš od septembra će obezbediti kancelarije i obučene savetnike koji će osobama sa invaliditetom pružati podršku u zapošljavanju", najavila je Jovana Krivokuća-Milovanović iz Foruma mladih s invaliditetom

 

Planirano je da do jula 2026. godine 1.500 osoba s invaliditetom unapredi veštine potrebne za zapošljavanje, kao i da se unaprede kapaciteti do 200 poslodavaca voljnih da zaposle osobe s invaliditetom. Biće uključeno i više od 100 donosilaca odluka na lokalnom i nacionalnom nivou.

 

 

 

Aktuelno

Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Đak generacije Pre 1 sati 31 minuta

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Institut "Batut" izdao upozorenje Pre 4 sati 8 minuta

Nајаvа tоplоtnоg tаlаsа u Srbiji dо 23. јunа

Institut "Batut" izdao je upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u narednim danima, a posebno u pеriоdu оd 19. dо 23. јunа kada se očekuju visoke temperature vazduha širom Srbije, a koje se...