Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2023, 08:01

Projekat "Posao po meri" i u Valjevu

č: | fb:

Valjevo je među šest gradova u Srbiji u kojima će u naredne četiri godine biti realizovan projekat "Posao po meri", koji će osobama s invaliditetom pomoći da ostvare pravo na jednak pristup zapošljavanju.

 

Kako prenosi RTV, reč je o projektu koji Američka agencija za međunarodni razvoj finansira sa dva miliona dolara, a nosilac je Forum mladih s invaliditetom, uz podršku Fondacije Divac, Smart kolektiva i Centra za nezavisni život osoba s invaliditetom. Aktivnosti u Valjevu vezane za projekat realizovaće humanitarna organizacija Caritas Srbija.

 

"Novi, Sad, Subotica, Zrenjanin, Beograd, Valjevo i Niš od septembra će obezbediti kancelarije i obučene savetnike koji će osobama sa invaliditetom pružati podršku u zapošljavanju", najavila je Jovana Krivokuća-Milovanović iz Foruma mladih s invaliditetom

 

Planirano je da do jula 2026. godine 1.500 osoba s invaliditetom unapredi veštine potrebne za zapošljavanje, kao i da se unaprede kapaciteti do 200 poslodavaca voljnih da zaposle osobe s invaliditetom. Biće uključeno i više od 100 donosilaca odluka na lokalnom i nacionalnom nivou.

 

 

 

Aktuelno