Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
03.03.2023, 08:02

Divčibare među pet turističkih destinacija sa najvećim brojem noćenja turista

č: | fb:

Vlada Republike Srbije saopštila je da najnoviji podaci Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – eTurista pokazuju da je u Srbiji u februaru ove godine ostvareno ukupno milion noćenja domaćih i stranih turista, što je rast od približno 45 posto u odnosu na isti mesec prošle godine.

 

Turističke destinacije u Srbiji sa najvećim brojem noćenja turista u februaru 2023. godine su Beograd, Zlatibor, Kopaonik, Novi Sad i Divčibare.

 

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je broj noćenja stranih turista u februaru iznosio 481 hiljadu, što je povećanje od čak 80 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Ski staza Divčibare

Ski staza Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u januaru 2023. godine na Divčibarama je ostvareno 15.570 noćenja, od tog broja 558 je noćenja stranih turista. U istom periodu Zlatibor beleži 88.435, dok je na Kopaoniku ostvareno 86.034 noćenja. 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 3 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 20 sati 5 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara