Parking (foto: Kolubarske.rs)
Parking (foto: Kolubarske.rs)
03.03.2023, 11:16

Besplatni sati parkinga za porodice sa troje i više dece

č: | fb:

Valjevo je prvi grad u Srbiji koji će od 1. aprila 2023. godine, porodicama sa troje i više dece obezbediti 15 sati besplatnog parkinga na mesečnom nivou. Ova pogodnost realizovana je u saradnji sa Pokretom za decu "Tri plus" iz Čačka i JKP Vidrak Valjevo, objavljeno je na sajtu Lepa reč Valjeva.

 

Predsednik Pokreta "Tri plus" Vladica Gavrilović je rekao da će porodicama sa troje i više dece, odnosno vlasnicima ponosnih kartica "Cena minus za tri plus", sada biti omogućena još jedna pogodnost - 15 sati besplatnog mesečnog parkinga, što na godišnjem nivou iznosi oko 180 sati. "Kada potroše tih 15 sati koje imaju, majke će dobiti obaveštenje da su potrošile besplatne časove za parkiranje, a sati koji nisu iskorišćeni ne mogu se prenositi u sledeći mesec", objasnio je Gavrilović.

 

Direktorka JKP Vidrak Kesnija Badem je rekla da se majke već od 1. marta mogu registrovati na aplikaciju "Tri plus" čime dobijaju lični QR kod, na osnovu čega će biti izrađene nalepnice koje mogu da preuzmu od 10. marta u prostorijama JKP Vidrak, a sa dodeljivanjem besplatnih sati će se krenuti od 1. aprila 2023. godine.

(Foto: www.leparecvaljeva)

 

Gavrilović je rekao da mobilna aplikacija, koja je aktivna od 1. marta, osim popusta, roditeljima donosi brojne pogodnosti. "Tako na mobilnoj aplikaciji postoji lični QR kod za svakog roditelja koji je ostvario pravo na ponosnu karticu, razvijena društvena mreža u kojoj porodice sa troje i više dece mogu razmenjivati ili poklanjati garderobu, obuću ili udžbenike, onlajn pristup "Tri plus prodavnici", svakodnevna obaveštenja o značajnim informacijama, mogućnost besplatnog parkinga i mnoge druge pogodnosti", rekao je predsednik Pokreta "Tri plus".

 

Pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Dragutin Kuzmanović je najavio realizaciju još nekih pogodnosti za porodice sa troje i više dece.

 

"Prva sledeća ideja je umanjenje računa za komunalije i režije, da i tu oni dobiju određeni popust. Ideja postoji, tako da ćemo se truditi da je u što kraćem roku realizujemo", rekao je Dragutin Kuzmanović.

 

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 16 sati 56 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 20 sati 52 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara