Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
13.03.2023, 07:20

Predloženi kandidati za nagradu Valjeva za 2022.

č: | fb:

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima nagrade Valjeva za 2022. godinu, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada, koja će biti održana u četvrtak 16. marta.

 

Prema Odluci o nagradi Grada Valjeva u jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna za svaku oblast, izuzetno u jednoj godini mogu se dodeliti dve nagrade za jednu oblast. Za pojedinu oblast ne mora se u svakoj godini dodeliti nagrada. Ove godine nije bilo predloga za oblasti urbanizam i arhitektura, i zaštita životne sredine.

 

Za godišnju nagradu Valjeva Komisija je predložila:

 

Za godišnju nagradu grada Valjeva u oblasti privreda predloženo je Privredno društvo za trgovinu, proizvodnju i usluge "Žileks-trgovina", Stave; za poljoprivredu predložena su dva dobitnika: dr Radosav Vujić i Aleksandar Lazarević; za oblast obrazovanja i vaspitanja predložena je Tatjana Reljić, profesor razredne nastave. Za stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata predložen je Milovoje Jovanović, učenik Muzičke škole.

 

Dr Aleksandra Krstić, vanredna profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je predložena za oblast nauka, inovacija i pronalazaštvo; za oblast medicina i brigu o zdrvalju predložen je dr Branislav Jovanović, specijalista opšte medicine; za oblast socijalna zaštita i humanitarni rad predloženo je Udruženje fudbalskih sudija Valjeva, dok su za humanost predložena dva dobitnika: Aleksa Filipović i Marija Nikšić.

  

Komisija je za postignuća u prethodnoj godini za oblast umetnost i kultura predložila Mešoviti hor valjevske crkve "Hadži Ruvim". Predlog za godišnju nagradu Grada za oblast čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja je AKUD "Kosta Abrašević", za oblast informisanje i društveno angažovanje predložen je novinar Predrag Lučić, dok je za oblast sport predložena Ljiljana Ranković, odbojkašica.

 

Komisija je odlučila i Skupštini predložila da dodeli i dve specijalne nagrade, obe za životno delo. Predloženi su Miloš Jevtić, novinar i publicista, i Jovan Maljoković, džez muzičar.

 

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara