Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
18.03.2023, 08:14

Koncert Van Goga za Dan grada

č: | fb:

U okviru programa obeležavanja Dana grada Valjeva 20. marta, gradsko rukovodstvo svojim sugrađanima poklanja koncert beogradske rok grupe Van Gog. "Besplatan" koncert će građane Valjeva koštati oko 600.000 dinara.

 

Ovaj praznični koncert nije planiran u ovogodišnjem budžetu Valjeva, rečeno nam je u Gradskoj upravi, tako da će novac biti obezbeđen sa "pozicije gradonačelnik" kroz "usluge po ugovoru".

 

Centralni događaj obeležavanja Dana grada, koji se od 2004. godine praznuje 20. marta kada je 1804. Valjevo oslobođeno u Prvom srpskom ustanku, je svečana akademija sa dodelom godišnje nagrade najuspešnijim pojedincima i kolektivima, koja će biti održana u podne 20. marta u Centru za kulturu.

 

Prema finansijskom planu, iz budžeta će za svečanu akademiju i koncert biti izdvojeno blizu 1,5 miliona dinara, dok će stand down glumca Nebojše Milovanovića sa gostima - muzičarima u utorak, 21. marta u 20 časova u sali Centra za kulturu, koštati 150 hiljada dinara.

 

Preuzimanje karata za ova dva programa je na blagajni Centra za kulturu od subote, 18. marta. Radno vreme blagajne: subota, 18. mart od 9 do 11 časova, ponedeljak, 20. mart i utorak, 21. mart od 9 do 11 i od 17 do 20 časova. Broj karata je ograničen na dve karte po osobi.

 

U martu brojni program posvećeni Danu grada

 

Kako je objavljeno na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč", ustanove kulture organizuju tokom marta programe, posvećene Danu grada.

 

U petak, 17. marta u 18 časova u Narodnom muzeju u Valjevu biće otvorena izložba "Valjevo je 1914-1915 bilo grad -bolnica, a njen glavni upravnik pukovnik dr Milan Pecić".

 

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" organizuje sledeće programe:

 

21. mart u 19 časova u Valjevskoj gimnaziji – Istine života: svi razgovori sa Vladetom Jerotićem – Predstavljanje knjige Miloša Jevtića, dobitnika Nagrade grada Valjeva za 2022. godinu.

 

22. mart u 19 časova u Valjevskoj gimnaziji – Gradu na dar – "Veče sa Danicom Vukićević, dobitnicom NIN-ove nagrade".

 

31. mart u 19 časova u Valjevskoj gimnaziji – Da se ne zaborave, Valjevci u ratovima 1912-1918, promocija knjige Milorada Radojčića.

 

U Modernoj galeriji u subotu, 25. marta u 12 časova biće otvorena izložba slika Slavka Krunića "Dvojnost portreta".

 

Povodom Svetskog dana pozorišta, u ponedeljak, 27. marta u 20 časova, u Centru za kulturu Valjeva biće odigrana predstava "Antigona u Njujorku" CZNTK "Abrašević".

 

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" u utorak, 28. marta u 18 časova biće otvorena izložba "Dečja umetnost 2023".

 

Tradicionalnu izložbu dečjih likovnih radova Studio "Trnavac" organizuje u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama sa teritorije Valjeva. Biće predstavljeni najbolji radovi učenika od V do VIII razreda svih sedam gradskih i osam seoskih škola, selektovanih po izboru nastavnika i profesora Likovne kulture.

 

Postavka broji 46 dečjih radova, pri čemu će iz svake škole biti izloženo po 3 rada, osim iz OŠ "Nada Purić" koja će predstaviti i rad jednog učenika iz Odeljenja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

 

Izložbom "Dečja umetnost 2023", zvanično otpočinje ovogodišnja izlagačka sezona u Internacionalnom umetničkom studiju.

 

Tradicionalni koncert u čast Mikija Jevremovića će se održati u sredu, 29. marta u 20 časova u Centru za kulturu.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 31 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 20 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.