Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske,rs)
Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske,rs)
12.04.2023, 10:49

Asfaltiranje parkinga i trotoara

č: | fb:

Asfaltiran je parking u krugu Opšte bolnice u Valjevu, radove je izvelo Preduzeće za puteve Valjevo, saopštila je PR služba Grada.

 

Kako se navodi u saopštenju, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je obišao radove i rekao da je ovaj parking bio u veoma lošem stanju i da je njegova rehabilitacija bila prvi prioritet u ovoj građevinskoj sezoni.

Parking u krugu Bolnice

Parking u krugu Bolnice (Foto: www.valjevo.rs)

"Grad radi u interesu svojih građana i u narednom periodu će biti nastavljeni radovi na rehabilitaciji puteva i ulica. Grad Valjevo je svojim budžetom, za rehabilitaciju gradskih ulica i parkinga obezbedio sredstva u iznosu od 100 miliona dinara sa PDV-om", navodi se u saopštenju PR službe grada Valjeva.

Parking u Koluvari 2

Parking u Koluvari 2 (Foto: Kolubarske.rs)

 

Nije saopšteno u rehabilitaciju kojih gradskih ulica i parkinga će biti investirano 100 miliona dinara sa PDV-om. Nije poznato da li će se na spisku naći i parking u Naselju Oslobodioca Valjeva – Kolubara 2, koji je takođe u "veoma lošem stanju" već godinama; prepun rupa, bara, blatnjav... 

 

Radovi u Hajduk Veljkovoj ulici

 

Prema najavama PR službe Grada danas počinje asfaltiranje trotoara u Hajduk Veljkovoj ulici, od "duplih traka" do Pantićeve ulice. Nakon praznika, od utorka, 18. aprila biće potpuno obustavljen saobraćaj u ovom delu Hajduk Veljkove ulice.

 

Radovi se sprovode u okviru rehabilitacije puteva i ulica, a izvodi ih Preduzeće za puteve Valjevo, saopštila je PR služba. Planirano je i asfaltiranje parkinga ispred "parnjače" prema Hajduk Veljkovoj ulici.

Trotoar u Hajduk Veljkovoj

Trotoar u Hajduk Veljkovoj (Foto: Kolubarske.rs)

"Danas je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović obišao završene radove u Hajduk Veljkovoj ulici. Urađena je potpuna rekonstrukcija trotoara u dužini od 104 metra i podzida prema naselju Sinđelićev blok. Vrednost radova je milion i dvesta hiljada dinara sa PDV-om, a izvođač radova je Preduzeće za puteve", ovo je vest objavljena u junu 2018. godine.

Trotoar u Hakdik Veljkovoj (sređen 2018.)

Trotoar u Hakdik Veljkovoj (sređen 2018.) (Foto: Kolubarske.rs)

 

S obzirom na to da u saopštenju PR službe nije precizirano, a desna strana trotoara u Hajduk Veljkovoj ulici, od "duplih traka" do Pantićeve, je "potpuno rekonstruisana" 2018. godine, pitali smo da li će ponovo biti asfaltirana i desna ili samo leva strana trotoara?

 

Iz Gradske uprave nam je odgovoreno da će biti asfaltirane obe strane trotoara, "radiće se ona mesta gde je pukao i gde je oštećen asfalt, gde nedostaju ivičnjaci". Što se tiče trotoara sa desne strane, od "duplih traka" prema Pantićevoj, koji je rekonstruisan pre pet godina, kako je rečeno, on je u dobrom stanju, ali su "razrovani i ulica i trotoar pored novoizgrađene zgrade u Hajduk Veljkovoj, tako da će to biti asfaltirano".

 

Na pitanje da li je ovo nova praksa Grada da privatni investitori "pokvare" ulice i trotoare, a Grad popravlja o trošku svih građana, nije nam odgovoreno?

Trotoar u Hakdik Veljkovoj

Trotoar u Hakdik Veljkovoj (Foto: Kolubarske.rs)

 

 

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 22 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...