Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2014, 12:46

Štrajkovalo se u 11 od 22 škole

č: | fb:

Prvi čas u prepodnevnoj smeni nije održan u 11 od 22 osnovne i srednje škole u Valjevu, članice Unije sindikata prosvetnih radnika, jednog od četiri reprezentativna sindikata, koji danas organizuju štrajk upozorenja.

Prema rečima predsednice Gradskog odbora Unije, Vesne Andrić, situacija u gradskim osnovnim školama bila je šarolika, a na izostanak pojedinih kolektiva uticala je „nejasna situacija“ sa statusom direktora u tim školama – ili konkursi za reizbor nisu okončani, ili ti konkursi još nisu ni raspisani. Seoske škole su podržale štrajk.

Od srednjih škola, štrajkovale su Medicinska i „većinski“ Valjevska gimnazija. Štrajka nije bilo u Poljoprivrednoj i Tehničkoj, dok u Ekonomskoj školi „organizacije tri sindikata nisu uspele da se usaglase“.

Prema rečima predsednice Gradskog odbora Unije, Vesne Andrić i u popodnevnoj smeni prvi čas nije održan u polovini osnovnih i srednjih škola u Valjevu.

Konačan efekat današnjeg štrajka upozorenja prosvetnih radnika, koji traže da im se ne smanjuju zarade i definisanje onoga što će eventualno doneti platni razredi, biće poznat sutra.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 44 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...