Postavljanje kamera na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Postavljanje kamera na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
01.05.2023, 07:09

Od 1. maja snimanje prekršaja

č: | fb:

Od 1. maja počeće sa radom sistem za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja na ulicama grada, obaveštava Policijska uprava u Valjevu.

 

"Apelujemo na građane da poštuju propise o ograničenju brzine kretanja vozila", navedeno je u saopštenju za javnost valjevske policije.

 

Kamere u centru grada, na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, snimaju i beleže prolazak vozila na crveno svetlo na semaforima i poštovanje zaustavne linije. Ostale četiri kamere, na "duplim trakama", Šabačkom putu, u Ulici Majora Ilića kod parka Pećina i na putu ka Bajinoj Bašti, prate i beleže prekoračenje dozvoljene brzine vozila.

 

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

 

Saobraćajna policija, u cilju unapređenja bezbednosti tokom predstojećih prvomajskih praznika, pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju na putevima, kako grada Valjeva tako i ostalih opština u Kolubarskom okrugu.

 

Kako je saopšteno, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja koji se očekuje u narednom periodu, akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju saobraćajnih prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, pogotovo na vožnju pod dejstvom alkohola.

 

"Apelujemo na sve vozače da budu savesni, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i poštuju propise, a pogotovo da u ovim prazničnim danima ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola jer na taj način dovode u opasnost svoj, ali i život ostalih učesnika u saobraćaju. Takođe, veoma je bitno da poštuju propise o ograničenju brzine i da prilagode brzinu kretanja svojih vozila uslovima i stanju na kolovozu", navodi se u saopštenju za javnost.

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 9 sati 14 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 9 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara