Ratni veteran Velimir Milošević  (foto: VTV)
Ratni veteran Velimir Milošević  (foto: VTV)
02.10.2014, 16:17

Ekserom u šaku prikucao poruku Vučiću

č: | fb:

Ratni veteran Velimir Milošević (50) iz Kruševca, koji sa saborcima štrajkuje glađu u Valjevu, danas je ekserom u svoju šaku zakucao poruku premijeru Aleksandru Vučiću. 

Milošević je na daščici napisao "Vučicću, hvala ti što misliss o borcima". Na daščici sa druge strane šake piše "Veljo, ovo nisi trebao da uradiš". Njemu je ukazana lekarska pomoć na licu mesta, a Milošević je odbio da bude prevezen u Urgentni centar valjevske bolnice. On je novinarima kazao kako nije imao nameru da se na ovaj način povredi, te da je daščice poneo od kuće zbog "problema sa kičmom".

"Učinio sam to za svoje četvoro dece i dvoje unučića, kao i za borce Srbije. Niko mi u porodici ne radi, izdržavamo se od moje plate u JP 'Poslovni centar' čiji veći deo ide na otplatu kredita", rekao je Milošević novinarima.  Dodao je kako su štrajkači glađu svesni da je država "u haosu posle poplava" i da nema novca za isplatu ratnih dnevnica. "Tražimo ono što nam je obećano, kao i Zakon o boračkoj zaštiti i zdravstvene knjižice", rekao je Milošević.

(Foto: VTV)

Štrajkači traže da u Valjevo dođe premijer Vučić kako bi se upoznao sa njihovim problemima i zahtevima. U protivnom, zapretili su da će 10. oktobra biti organizovani protesti širom Srbije.  

Tokom januarskog štrajka glađu veterana, takođe u Valjevu, Nebojša Milenković iz Vlasotinca odsekao je sebi mali prst na levoj šaci. Potom je veterane primio tadašnji premijer Ivica Dačić sa kojim je dogovoreno rešavanje problema učesnika ratova u SFRJ od 1990. do 1999. godine.

Štrajkači sada tvrde da taj dogovor nije realizovan, te da ga "ne priznaje" aktuelni državni sekretar u Ministsrtvu rada i boračke zaštite Dragan Popović sa kojim su razgovarali jer im niko drugi nije odgovorio na sličnu molbu.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 sati 38 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 35 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 8 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara