Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
08.05.2023, 09:29

U ponedeljak skup protiv nasilja

č: | fb:

Zbog masovnih ubistava koja su se desila u samo dva dana, nezapamćene tragedije i sistema koji je potpuno zakazao, poslanici parlamentare opozicije pozvali su građane da se u ponedeljak u 18 sati okupe ispred Skupštine Srbije na protestu, protiv nasilja. Na zajedničkoj konferenciji za novinare rečeno je da nema vremena za čekanje i da se hitno moraju preduzeti neke mere, kako se ova tragedija ne bi ponovila. 

 

Na zajedničkom sastanku opozicije dogovoreni su zajednički zahtevi protesta. "Zahtevamo hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, kao i odgovornost za dugogodišnje neadekvatno reagovanje nadležnih organa, odnosno smenu odgovornih ministara. Takođe, neophodno je hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade RS i bezbednosna situacija u zemlji".

 

Protest su za danas, u 18.00 časova na platou ispred Narone skupštine, najavile poslaničke grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno, Demokratska stranka i Dveri. 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 25 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...