Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
08.05.2023, 09:29

U ponedeljak skup protiv nasilja

č: | fb:

Zbog masovnih ubistava koja su se desila u samo dva dana, nezapamćene tragedije i sistema koji je potpuno zakazao, poslanici parlamentare opozicije pozvali su građane da se u ponedeljak u 18 sati okupe ispred Skupštine Srbije na protestu, protiv nasilja. Na zajedničkoj konferenciji za novinare rečeno je da nema vremena za čekanje i da se hitno moraju preduzeti neke mere, kako se ova tragedija ne bi ponovila. 

 

Na zajedničkom sastanku opozicije dogovoreni su zajednički zahtevi protesta. "Zahtevamo hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, kao i odgovornost za dugogodišnje neadekvatno reagovanje nadležnih organa, odnosno smenu odgovornih ministara. Takođe, neophodno je hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade RS i bezbednosna situacija u zemlji".

 

Protest su za danas, u 18.00 časova na platou ispred Narone skupštine, najavile poslaničke grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno, Demokratska stranka i Dveri. 

Aktuelno

Fontana (foto: Đorđe Đoković)
Savet doktora 13.06.2024

Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se...  · 2 komentara

Medalje za valjevske matematičare (foto: Podružnice matematičara Valjevo)
Na međunarodnom takmičenju 13.06.2024

Deset medalja za valjevske matematičare

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Rezultati koje su postigli...  · 1 komentar