Cisterna u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
Cisterna u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2014, 12:29

Cisterne sa vodom na deset mesta

č: | fb:

Od večeras u 20.00 sati do ponedeljka ujutru cisterne sa pitkom vodom nalaziće se na deset mesta zbog nestašice vode u delu Valjeva na levoj obali Kolubare (sem Boričevca), saopšteno je iz Gradskog vodovoda.

Cisterne će se nalaziti na rakrsnica ulica Dr Pantića i Dušanove, Gradskom trgu, u Naselju oslobodilaca Valjeva (kod “mini pijace”), kod Tržnice na Petom puku, u Orahovom hladu (parking „Forma ideale”), na parkingu kod Doma zdravlja, kod samousluge na raskrsnici ulica Dušanova i Filipa Višnjića (pre mosta), u Novom naselj u - ugao ulica 9. maja i Branislava Markovića i ugao ulica Vladike Nikolaja i Bogdana Bolte.

Takođe, tri cisterne biće smeštene u krugu Opšte bolnice, a jedna u krugu Starog grudnog i Psihijatrije. Sve cisterne će redovno biti dopunjavane vodom iz pokretnih cisterni Vodovoda.

Nestašica vode uzrokovana je radovima na vodovodnoj mreži, rekonstrukciji vodovodnog šahta na raskrsnici Karađorđeve i Dušanove ulice. Planirano je da se promene glavni zatvarači, prečnika 500 i 600 mm, bitni za distribuciju vode u Valjevu. Ovo je ključni objekat za snabdevanje grada vodom, jer će u slučaju oštećenja na vodovodnoj mreži u bilo kom pravcu, nova oprema omogućiti da se isključuje vodosnabdevanje samo na kraku gde je kvar, dok bi ostatak grada imao vode. Radovi će biti završeni 5. oktobra.

Vrednost radova, koje finansira Evropska unija, je 10 miliona dinara, a radove izvodi firma „Jedinstvo“ iz Užica. Nakon izgradnje šahta, narednih mesec dana će saobraćaj u Karađorđevoj i Pantićevoj ulici biti jednosmeran. Toliko vremena je potrebno da očvrsne betonska ploča na novoj šahti i da se završi asfaltiranje ove raskrsnice.

Aktuelno