Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2023, 06:57

Ana Brnabić danas u Valjevu u okviru promocije trening centara

č: | fb:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić i predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež posetiće Tehničku školu u Valjevu u ponedeljak, 22. maja 2023. godine, u 10 časova.

 

U okviru promocije regionalnih trening centara planiran je obilazak Tehničke škole, nakon čega će biti potpisani sporazumi između direktora Tehničke škole Branka Goloskokovića i direktora tri kompanije  u Valjevu Hisens Gorenje, Hansgrohe i Biserba.

 

Podsetimo u februaru 2021. godine pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić najavila je u Valjevu da će valjevska Tehnička škola dobiti status trening centra sa pet područja rada koji su usmereni na razvoj saradnje sa privredom.

 

Već početkom 2022. godine u Tehničkoj školi počeo je sa radom Trening centar. Prema pisanju medija "učenici Tehničke škole u Valjevu, prvi u Srbiji, u prilici su da koriste pogodnosti Trening centra za praktičnu nastavu, te obuku, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju odraslih, uz pružanje usluga i izradu gotovih proizvoda".

 

Oko milion evra za opremanje i 20 miliona dinara za adaptaciju i rekonstrukciju prostorija obezbedilo je Ministarstvo prosvete, dok je lokalna samouprava izdvojila sredstva za projekat adaptacije, nadzor i dozvolu za rad. Učestvovala je i Tehnička škola, sa oko milion i po dinara za dopunske i pomoćne radove

 

Planirano je da bude 12 takvih centara u tehničkim školama, a posle Valjeva, u prvom krugu, biće otvoreni još u Vlasotincu i u Subotici, pisali su mediji početkom 2022. godine.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 23 sati 58 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara