Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2023, 06:57

"Otkrij svoju notu" - upiši Muzičku školu

č: | fb:

Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu, otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2023/2024. godini.

 

Kako je navedeno u obaveštenju ove obrazovne ustanove, MŠ "Živorad Grbić" raspisuje konkurs za prijem 133 učenika u  prvi razred osnovne muzičke škole i to: 91 učenik – Matična škola Valjevo; 17 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica; 13 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac i 12 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Osečina.

 

Sva deca uzrasta od devet godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta. Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon, truba a od ove godine i na kontrabas.

 

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

 

U junu će valjevska muzička škola organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred osnovne muzičke škole, a u školskoj 2023/2024. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 75 "pripremnjaka" uzrasta osam godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici, Lajkovcu i Osečini.

 

- Muzička škola "Živorad Grbić" je škola koja je i pored činjenice da nije "obavezna", a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete, koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu i Osečini - kaže direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

 

Dodaje da je u toku promotivna kampanja sa simboličnim nazivom "Otkrij svoju notu!" na facebook i instagram stranici škole kao i na You Tube kanalu  škole.

 

I ove godine, koncertna sala škole će 22.23. i 24. maja biti otvorena i muzikom učenika škole ozvučena kroz realizaciju promotivnih koncerata za sve zainteresovane osnovce uzrasta od sedam do 10 godina, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa osnovnim školama u Valjevu, Mionici, Osečini i Lajkovcu. Ove godine, u cilju što bolje informisanosti budućih učenika i roditelja, 23. maja u 17 časova, u koncertnoj sali u školi će biti organizovan i veliki promotivni roditeljski sastanak na kojem će zainteresovano građanstvo dobiti odgovore na temu "Zašto postati učenik muzičke škole"?

 

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 26. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs), na kome mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu. Sam prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, od 5. do 12. juna. u prostorijama muzičke škole,  odnosno u  izdvojenim odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

 

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom, a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru. Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: [email protected] 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 9 sati 8 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 16 sati 24 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara